INSIG
Mode en Kleding

Tips om je eigen schoenen te pimpen

Tegenwoordig is het de nieuwste trend geworden om erg bijzondere schoenen te dragen bij een casual kledingstijl. Zelf doe ik ook gezellig mee aan deze trend. Maar wat we steeds vaker zien is dat mensen eigen creaties maken met hun schoenen en zich op die manier uiten. Er zijn al bijzondere creaties uit voort gekomen maar jij zou ook gewoon aan deze trend mee kunnen doen. Het is alleen belangrijk dat je de volgende tips meeneemt voordat je aan de slag gaat met de schoenen. In deze blog ga ik je daar mee verder helpen.

Begin met de basis: Het ontwerp

Je wilt je schoenen meer gaan pimpen, dat is zeker mogelijk. Maar je moet eerst wel een beetje een plan van aanpak hebben wat je met de schoenen wilt doen. Wil je ze verven? of inspuiten? of beplakken? Accessoire eraan toevoegen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat. Bovendien heb je meer overzicht wat je precies nodig hebt voor de schoenen en natuurlijk wat je überhaupt met ze gaan doen. Wat nog een belangrijke tip is, is dat je goed moet kijken of het type materiaal dat je wilt gebruiken wel goed is voor een schoen. Verf is ideaal voor een schoen, maar gebruik dan wel het goede soort verf dat het niet je creatie na een regenachtige dag is weggespoeld. Dus als je gaat verven, koop dan goede die goed zitten op een schoen en waterproof zijn.

Laat je creativiteit los op je schoenen

Dit is wel een van de belangrijkste tips die ik je kan geven als je aan de slag gaat: Heb plezier met creëren! Er zijn totaal geen regels waar je hier aan hoeft te houden. Als jij die ene kleur wilt gebruiken aan de zijkant, moet je dat gewoon doen. Het is jouw creatie en niet die van iemand anders. Het leuke van deze trend is dat je het nooit verkeerd zou dan, want het is jou manier om te laten zien wie je bent als persoon. Dat is toch geweldig! En wees trots op je creatie.