INSIG
Image default
Mode en Kleding

Fysieke klachten na veel lopen?

Pijn bij het lopen is vaak het gevolg van een verkeerde houding, overbelasting of verkeerde schoenen. Wees daarom zeer voorzichtig bij het kopen van wandelschoenen. Als je de juiste schoenen hebt om in de bergen te wandelen, moet je ook je lichaam voorbereiden. Zorg ervoor dat je een soepel bent en ga niet gelijk voor trektochten van meerdere uren als je er nog niet klaar voor bent. Bij het wandelen in de bergen is een goede looptechniek ook belangrijk. Luister altijd naar je lichaam en forceer het niet als je pijn voelt tijdens het lopen.

Inlegzolen tegen fysieke klachten tijdens het lopen?

Elke dag vragen we veel van onze voeten, ze werken veel. Ze zijn onze meest waardevolle metgezellen tijdens  dagelijkse wandelingen, sporten of  langdurig staan. Deze dagelijkse activiteiten kunnen onze voeten moe en pijnlijk maken door overwerk. In deze tijden kunt u het comfort van uw voeten verhogen door de juiste inlegzolen te gebruiken.

 Inlegzolen werkschoenen bestellen

Tips tegen rugklachten na/tijdens veel lopen

Hou je hoofd recht. Vooral oude mensen, maar ook jongeren kijken altijd naar beneden als ze lopen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van je hoofd op je rugspieren blijft rusten, wat rugpijn kan veroorzaken. Probeer minimaal een paar meter vooruit te kijken en geniet meteen van de prachtige omgeving.

 

Neem af en toe een pauze. Ga regelmatig op een bankje of terras zitten om je rug te ontspannen. Je kan er ook een thermoskan pakken en een beetje picknicken in een aangename omgeving.

Last van spannings pijn?

Lichamelijke klachten kunnen  veel argwaan wekken, zeker als je de precieze oorzaak niet weet. U kunt zich zorgen gaan maken over uw klachten en soms worden ze  erger of veroorzaken ze veel stress. Daarnaast kun je heel voorzichtig zijn met lichamelijke kwalen. Je redt jezelf, je doet bepaalde dingen niet (meer) en je laat activiteiten aan je voorbij gaan. Verminderde activiteit kan zelfs leiden tot vermoeidheid en minder energie. Lichamelijke klachten kunnen ook gevolgen hebben in de sociale sector. Je wordt prikkelbaarder en prikkelbaarder als je constant geïrriteerd bent. Voor meer advies en informatie klil hier