INSIG
Auto's en Motoren

Is Chip de juiste manier afstemming om uw auto aan te passen?

De gedachte aan chiptuning maakt automatisch het hoofd draaien met veel mensen die de vraag stellen: is Chip Tuning Bad voor je auto? Dit is een uitstekende vraag, maar het moet altijd worden beschouwd als een mogelijkheid. Wanneer je chip-tuning leest, zullen veel mensen onmiddellijk denken aan auto’s en NASCAR-racen. Ja, er is een beetje vaardigheid bij het uitvoeren van een auto op zijn hoogtepunt, maar dit is wat professionele tuners doen, ze afstemmen op auto’s, zodat ze beter kunnen presteren. Om de vraag te beantwoorden: is chip tuning slecht voor je auto?

 

Nou, het concept achter de chiptuning is eigenlijk heel eenvoudig. Door extra motoronderdelen zoals luchtfilters, brandstofpompen, uitlaatsystemen, enz. Te installeren, kunt u daadwerkelijk een voordeel krijgen ten opzichte van uw concurrenten. Door deze extra stroom te gebruiken, kunt u ook de hoeveelheid paardenkracht verhogen die uw auto genereert. Is dit echter echt mogelijk?

 

Het is een geldig argument dat het gebruik van turbochargers, uitlaatpijpen en andere toegevoegde motoronderdelen inderdaad uw elektrische winsten kunnen verhogen. Wat belangrijk is, is de verhouding van deze vermogenswinsten op de hoeveelheid brandstof die u gebruikt. In het verleden gebruikten de meeste tuners rechte havengasmotoren met turbochargers en verbrandden dan benzine om de stroomwinsten te creëren. Met de komst van hogere compressie kan meer brandstof tegelijkertijd worden verbrand om meer kracht te creëren, wat snellere auto’s betekende met minder brandstofefficiëntie.

Tegenwoordig wordt brandstof verbrand bij de hogere compressieverhoudingen om meer krachtwinsten te produceren en dit betekent betere prestaties van uw voertuig.

 

Een andere reden waarom sommige autoliefhebbers van mening zijn dat het niet goed is om chip-tuning te doen, is vanwege het verhoogde risico op schade aan de motor. Wanneer uw auto op een voorraadnelheid draait, als u tijdens dit proces per ongeluk een turbolader gooit, kijkt u naar ernstige schade aan de motor, evenals ernstige schade aan de katalysator. Dit is niet acceptabel, omdat uw auto mogelijk niet veilig is om te rijden terwijl een turbolader in beweging is. U voert ook het risico van beschadiging van het timingsysteem of de timingriemen als u niet voorzichtig bent.

 

Een ander gebied om te overwegen met chip-afstemming is of het de moeite waard is als u dezelfde resultaten krijgt die u van een ander type wijziging zou krijgen. De meeste mensen beweren dat elektronische besturingseenheden veel veiliger zijn wanneer ze worden gebruikt voor wijzigingen als ze helpen om het risico op het verbranden van de brandstof in de motor te beperken en te elimineren. Ze kunnen ook helpen bij het koelen van de motor tijdens het gebruik, wat het verder helpt om het veilig te houden. Deze chips hebben ook minder kans op de prestaties van de elektronische besturingseenheden, wat betekent dat u er betere prestaties van krijgt. Als de uitvoering er niet is, dan is het waarschijnlijk dat het met het verkeerde type chip doet.

 

Chip Tuning wordt vaak gezien als de gemakkelijke uitweg als het gaat om het wijzigen van de interne motorcomponenten van uw voertuig. Het is al jaren gedaan en veel mensen raken er nu een beetje verveeld. Het is niet zo veilig als eerder en het krijgt niet dezelfde goede resultaten die andere soorten modificaties kunnen geven. Als je een betere motorprestaties wilt krijgen, is het belangrijk dat je denkt aan alle risico’s die je zou kunnen nemen voordat je besluit om een van dit type sleutelen te doen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance