INSIG
Woning en Tuin

Landelijke bureaulampen voor thuis of op het werk

Je zit na een lange dag op werk nog even thuis te werken. Voordat je het weet valt de avond en is je huis pikkedonker. Je hebt last van je ogen door het concentreren in het donker en beseft dat je wat extra licht nodig hebt. Je doet de hanglamp in de kamer aan, maar wat is dit toch fel als je in een klein hoekje aan je bureau zit. Wat zou het prettig zijn als je een bureaulamp had. Een lampje dat precies genoeg licht geeft om fijn aan het bureau te werken.

Er zijn veel verschillende reden waarom een bureaulamp prettig is voor thuis of op het werk.
Naast dat de lampen praktisch zijn, zijn ze vaak ook trendy of juist stoer.
Bureaulampen zorgen ervoor dat je prettig kunt werken met meer gericht licht in vergelijking tot andere verlichting.

Een lamp op je bureau geeft daarnaast ook een mooie complete uitstraling. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een bureaulamp ook echt niet duur te zijn! 
De lampen zijn er in verschillende kleuren, maten, stijlen en prijzen. 
Een landelijke bureaulamp zie je over het algemeen van prachtige natuurlijke materialen gemaakt zoals riet en rotan. De kleuren die in de landelijke trend voorkomen zijn zachte kleuren. 
– Wit
– Beige
– Bruin
– Grijs

Prijzen van een landelijke bureaulamp kunnen al beginnen vanaf €20,- en kunnen oplopen tot wel €1100, -. Deze prijzige bureaulampen zijn vaak van bepaalde designers of van zware kwaliteit gemaakt.

Uiteraard zijn er een aantal bureaulampen die weinig mogelijkheden hebben. Maar wees niet getreurd, de meerderheid van de bureaulampen bestaan uit draaibare en kantelbare onderdelen. Zo zorg je ervoor dat het licht precies op de juiste plek valt.
Over het algemeen zijn bureaulampen klein, het moet namelijk niet teveel ruimte innemen op een bijvoorbeeld wat kleiner bureau. Daarnaast moet het ook niet afleiden maar het moet een prettige toegevoegde waarde zijn. De meeste kapjes van bureaulampen hebben een diameter van ongeveer 15 cm. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Ben je meer van grotere, robuuste landelijke bureaulampen? Deze zijn er ook.
In de meer industriële kant oftewel stoerdere van de landelijke lampen zie je vaak metalen materialen. Gezien de trends van het jaar 2015 maar ook van het jaar 2016 zullen veel van de mensen gaan voor een landelijke lamp gecombineerd met de industriële stijl. Wat hier uit voort komt zijn metalen kappen en details maar de lamp van hout.

http://www.landelijke-lampen.nl/