INSIG
Image default
Woning en Tuin

velours gordijnen op maat

Velours gordijnen zijn  terug. Dat is zeker waar, want velours gordijnen staan ​​prachtig in je interieur. Geen enkele andere stof reflecteert kleuren zo mooi  als velours. Velours vind je niet alleen in interieurs, maar ook op banken en kussens. Want mooie en diepe kleuren zijn mogelijk.

Velours gordijnen voor de sfeer?

Velours gordijnen zijn  mooi, soepel en zacht, waardoor ze op elk moment een charmante toevoeging aan je huis zijn. Het geeft de kamer een warme en chique indruk. Het maakt niet uit welke interieurstijl, velours gordijnen passen  altijd. Iedereen kent de termen fluweel en velours, maar er is een verschil  tussen deze twee termen. Omdat velours stof wordt geweven met twee lagen stof, worden de draden tussen de twee stoffen gesneden. Door deze draden naar boven te borstelen, creëren we een zachte laag  met een mooie glans. Het verschil is dat velours een gesneden stof is en fluweel een geweven stof. Velours is over het algemeen  zwaarder dan fluweel. Dit maakt het velours meer geschikt  voor gordijnen. Hierdoor ziet het er erg chique uit. Velours gordijnen op maat bestellen? Bekijk dan assortiment van paxraamdecoratie.nl

Praktische voordelen van velours

Velours gordijnen hebben niet alleen visuele voordelen, maar ook praktische voordelen. Velours is bijvoorbeeld een zeer dichte stof. Het heeft als voordeel dat het de kou buiten houdt. Daarnaast zorgt de dichte stof ook voor een uitstekende akoestiek in het appartement. Een ander praktisch voordeel is dat je bij velours gordijnen kunt kiezen tussen wave-plooien (kan enkel en dubbel zijn). Ten slotte kunnen velours gordijnen ook ruimtes in jouw huis verduisteren.

 

Zijn velours gordijnen gemakkelijk schoon te maken?

Het verzorgen van velours gordijnen is heel eenvoudig. Stofzuigen met een zachte borstel kan  gemakkelijk  stof van  gordijnen verwijderen. Gordijnen grondig reinigen? Dan is het tijd voor onze jaarlijkse show! Het  is natuurlijk het beste om geen vlekken op de gordijnen te maken. Open en sluit daarom velours gordijnen altijd met een roede die aan het gordijn hangt.

 

Bekijk alle gordijnen op maat aanbieding