INSIG
Image default
Beauty en verzorging

Hoe je van pluizig haar afkomt met een keratine behandeling

Kroeshaar is altijd een uitdaging, maar een keratine behandeling kan helpen om het te temmen. Als je op zoek bent naar een manier om voor eens en altijd van pluizig haar af te komen, lees dan verder voor tips over hoe je een afspraak maakt en je voorbereidt op je behandeling.

Wat is een keratine behandeling en hoe werkt het?

Een keratine behandeling is een populaire haarverzachtende behandeling die in een salon of thuis kan worden uitgevoerd. Bij de behandeling wordt een keratineoplossing op het haar aangebracht en vervolgens met een stijltang ingesloten. Het resultaat is glad, glanzend haar dat gemakkelijker te stylen is. Het effect van een keratine behandeling kan enkele weken aanhouden, maar de behandeling is niet permanent. Keratine behandelingen kunnen gunstig zijn voor mensen met pluizig of onhandelbaar haar. De behandelingen kunnen ook helpen om het haar te beschermen tegen schade veroorzaakt door hitte stylingtools. Het is echter belangrijk om een stylist te raadplegen voordat u een keratine behandeling ondergaat, omdat de behandeling niet voor alle haartypes geschikt is.

De voordelen van een keratine behandeling

Als u op zoek bent naar een manier om de natuurlijke glans en kracht van uw haar te versterken, kan een keratine behandeling de perfecte oplossing zijn. Keratine is een eiwit dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd en essentieel is voor een gezonde haargroei. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam echter steeds minder keratine, wat leidt tot droog en breekbaar haar. Een keratinebehandeling kan helpen om de proteïne in je haar aan te vullen, wat resulteert in glanzender en sterker haar. Daarnaast kunnen keratinebehandelingen ook helpen om pluis te verminderen, waardoor je haar beter handelbaar wordt. Als je op zoek bent naar een manier om je haar een oppepper te geven, kan een keratinebehandeling de perfecte oplossing zijn.

Hoe bereidt u zich voor op uw keratinebehandeling?

Een keratine behandeling is een geweldige manier om glad, sluik haar te krijgen. Maar voordat je een afspraak boekt, zijn er een paar dingen die je moet doen om je voor te bereiden op de behandeling. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je haar schoon is en vrij van producten, zoals oliën of conditioners. Hierdoor zal de keratine behandeling zich beter aan je haar hechten. Ten tweede moet je je haar niet wassen gedurende minstens 48 uur voor de behandeling. Dit geeft je natuurlijke oliën de kans om zich op te bouwen, wat je hoofdhuid zal beschermen tijdens de behandeling. Tenslotte, zorg ervoor dat u uw haar vastbindt of in een clip doet voordat u naar uw afspraak komt. Dit helpt de stylist om bij al je haar te komen en zorgt ervoor dat de behandeling gelijkmatig wordt toegepast. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw keratine behandeling haalt. 

Wat u kunt verwachten tijdens en na uw afspraak

Een keratine behandeling is een proces dat helpt om uw haar gladder en dieper van kleur te maken. De behandeling begint met het wassen van uw haar en het aanbrengen van een keratineproduct. Nadat het product is aangebracht, gebruikt uw kapper een stijltang om de voedingsstoffen in te sluiten. Het hele proces duurt ongeveer een uur. Zodra de behandeling is voltooid, kunt u verwachten dat uw haar glanzender en zachter is en gemakkelijker te hanteren. Je moet je haar ook drie tot vijf dagen niet wassen. Gedurende deze tijd is het belangrijk om geen producten te gebruiken die sulfaten of alcohol bevatten, omdat deze de keratine behandeling kunnen wegslijten. Na een paar dagen kunt u terugkeren naar uw normale haarverzorgingsroutine. Met de juiste verzorging kan een keratine behandeling tot drie maanden duren.

https://www.keratinebehandelingshop.nl/