INSIG
Dienstverlening

De accu bij smartphones

Door de introductie en massale opname van de smartphone in ons dagelijks leven is onze bereikbaarheid enorm toegenomen. Tegenwoordig is 4 op de 5 Nederlanders in het bezit van een smartphone en als ik heel eerlijk ben vraag ik me af onder welke steen de 5e Nederlander ligt. We kunnen steeds meer met onze telefoon en we gebruiken hem ook steeds meer in ons dagelijks leven, toch lijkt het alsof onze batterij van de telefoon stilgestaan heeft in de ontwikkeling.

In de begintijd van het mobiele tijdperk zwaaide de beroemde en beruchte Nokia 3310 de scepter in onze wereld. De telefoon was robuust, revolutionair en een doorzetter. Je kon de telefoon van een flatgebouw afgooien en nog was hij in tact. De batterij ging gerust een week mee en het belangrijkste van alles je kon er het geweldige spel Snake op spelen. De telefoons zijn dan tegenwoordig misschien wel een stuk sneller, geavanceerder en nuttiger, de Nokia 3310 wordt nog steeds vereerd op het internet door zijn eigenschappen. Batterijen in smartphones zijn wel vooruitgegaan, ze hebben echter de enorme technologische wapenwedloop niet kunnen bijbenen. Om je te helpen toch overal bereikbaar te zijn daarom een aantal tips:

In tegenstelling tot vaak beweert word is het verstandig om vroeg te beginnen met opladen. De batterij krijgt zo minder kwaliteitsverlies. Het is aan te raden om bij 30 of 40% al te beginnen met een stekker en een stopcontact te zoeken. Daarnaast is het aan te raden om de originele laadset te gebruiken. Uiteindelijk kan het best wel eens gebeuren dat je batterij leeg is. Geen paniek dan, je kan gewoon je telefoon doorschakelen naar een telefoonservice. Zo weet je dat je altijd bereikbaar bent. Een mooi voorbeeld van een telefoonservice is Bizziphone, waar getrainde medewerkers altijd klaar staan voor jouw bedrijf als jij even niet bereikbaar bent.

https://www.bizziphone.com/