INSIG
Image default
Woning en Tuin

Boomstam tafelblad

Hoe kies je een nieuwe houten eettafel uit?

Hout is mooi om in je huis te verwerken. Je kan er verschillende meubels van maken, waaronder een tafel. Een tafel met een Boomstam tafelblad is dan ook een echte eye-catcher in jouw eetkamer. De houten tafel past goed binnen de industriële stijl, waarbij ook veel beton en staal wordt gebruikt. Daarnaast past een houten tafel ook mooi bij de scandinavische stijl, waarbij het gaat om eenvoud, natuurlijke elementen en functionaliteit. De vorm van de tafel bepaalt ook bij welke stijl hij past. Een ronde vorm zou goed bij de scandinavische stijl passen, met zijn organische vorm. Een rechthoekige tafel past beter bij de industriële stijl.

 

Wat is het juiste formaat?

Als je weet welke stijl bij jouw huis past, en welke vorm van de tafel of het tafelblad past daarbij, is het tijd om het formaat van de tafel te bepalen. Vaak willen mensen een grote tafel, omdat je dan met meerdere mensen kunt dineren. Ook kan een houten eettafel een mooi object in de ruimte zijn. Een grote eettafel is dus mooi, maar het moet wel passen. Je wilt wel om de tafel heen kunnen blijven lopen. Let er dus op dat de tafel niet te groot wordt. Als je ruimte wilt besparen, maar wel een grote tafel wilt, kan je hem tegen een muur aanzetten.

 

Het personaliseren van de tafel

Nu ook het formaat van de tafel bekend is, kan je nog een aantal dingen uitkiezen, waardoor je uiteindelijk de perfecte houten tafel hebt. Zo kan je kiezen uit bewerkt of onbewerkt hout. Onbewerkt hout heeft een mooi natuurlijk effect, maar kan minder goed tegen invloeden van buitenaf. Denk aan waterkringen en krassen. De houtsoort bepaalt ook de sterkte van het hout, maar daarnaast ook de kleur. Iedere soort hout heeft zo zijn eigen eigenschappen. Tot slot kan je nog het onderstel kiezen. Wil je dat de tafelpoten ook van hout zijn? Of heb je liever dat ze van staal zijn, op de industriele manier.

 

https://www.boomstamspecialist.nl/boomstam-tafelblad