INSIG
Image default
Bedrijven

Wat houdt een spoedcursus om je rijbewijs te halen in?

 

Als je weinig tijd hebt of gewoon heel graag wilt gaan autorijden, dan kan je er voor kiezen om een spoedcursus te volgen om je rijbewijs te halen. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden om je rijbewijs te halen, maar sommige vinden dit simpel weg veel te lang. Je kan dan voor de spoedcursus gaan, maar daar zitten wel een aantal voorwaarden aan.

 

 

 

Wat is een spoedcursus?

 

Een spoedcursus is een versneld traject om je rijbewijs te halen. Bij rijschool Gilze kan jij bijvoorbeeld al je rijbewijs binnen twee weken halen. Omdat je maar een kort traject volgt betaal je hier ook vaak minder voor. Normaal les je 1 of 2 uur per keer, maar bij een spoedcursus heb je ongeveer 3 a 4 uur les. Dit is een intensief traject waarbij je snel moet leren. Je wordt al het ware sneller in het diepen gegooid. Een spoedcursus is bijvoorbeeld handig als je theorie-examen na 1.5 jaar bijna verloopt, je binnenkort in een andere stad gaat studeren of je hebt al eerdere rijlessen gehad en wilt het graag snel afronden. Je kan natuurlijk ook gewoon geen zin hebben om lang te wachten op je rijbewijs.

 

 

 

Voorwaarden voor het starten aan een spoedcursus

 

Als je aan een spoedcursus wilt beginnen, zitten daar een paar voorwaarden aan vast. Je moet je theorie-examen hebben gehaald en er moet een medische keuring voor je aangevraagd worden. Om te zien of jij geschikt bent voor de spoedcursus nodigen rijscholen je vaak uit voor een proefles.

 

 

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-gilze/