INSIG
Image default
Bedrijven

Tijdregistratie software: daarom is urenregistratie essentieel voor jouw personeel

Tijdregistratie software is onmisbaar binnen bedrijven en organisaties. Voor elke organisatie is het binnen Europa verplicht om de urenregistratie bij te houden. Dit is niet alleen verplicht, maar biedt ook ontzettend veel voordelen voor bedrijven en organisaties. Ben jij benieuwd welke voordelen dit zijn? In dit artikel vertellen we je wat urenregistratie precies is, wat de grootste voordelen hiervan zijn en hoe de tijdregistratie software van GET je hierbij kan helpen. Lees snel verder voor meer informatie over software voor tijdregistratie.

Wat is urenregistratie?

Met urenregistratie wordt ook wel het registeren van de werk- en rusttijden van het personeel bedoeld. Aan de hand van deze urenregistratie kan worden gecontroleerd of een bedrijf of organisatie de wetgeving voldoende naleeft en of werknemers voldoende rust krijgen.

Urenregistratie verplicht

Volgens artikel 4:3 van de Arbeidstijdenwet is het verplicht om de urenregistratie bij te houden van zowel de arbeids- als rusttijden van werknemers. Zo kan de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of de wet op de juiste wijze wordt nageleefd. Je dient als werkgever te kunnen aantonen op welk tijdstip de werknemer begonnen is, wanneer de arbeid beëindigd is en hoeveel pauze de werknemer heeft gehad. Alle feitelijke werkuren, rusturen en andere arbeidsuren zoals vakantiedagen en ziekte uren worden geregistreerd. Deze informatie dient minimaal 52 weken te worden bewaard door de werkgever. Deze periode gaat in vanaf de datum waarop de gegevens betrekking hebben. Als werkgever moet je altijd de uren van je werknemers bijhouden, wat voor vorm van overeenkomst er ook is.

Grootste voordeel van urenregistratie

Urenregistratie systeem is verplicht voor bedrijven en organisaties, maar heeft ook diverse voordelen te bieden. Zo zorgt het voor meer rust en vertrouwen. Wanneer een werknemer later met werken begint, kan er bijvoorbeeld het vermoeden ontstaan dat hij of zij niet voldoende uren maakt. Echter kan het ook zo zijn dat een werknemer in zijn of haar eigen tijd doorwerkt,. Middels urenregistratie kan inzichtelijk worden gemaakt hoe lang een werknemer exact gewerkt heeft en of de betreffende uren behaald zijn.

Zo werkt een tijdregistratie systeem

Tijdregistratie software is speciale software waarmee uren kunnen worden bijgehouden. Het maakt het registreren van uren een stuk eenvoudiger. In tijdregistratie software kunnen alle uren van personeelsleden worden verzameld en bijgehouden. Dit betreft dus ook overuren, verlofdagen en ziektedagen. Deze worden allemaal bijgehouden vanaf hetzelfde systeem.

Het belang van tijdregistratie software

Tijdregistratie software biedt vele voordelen ten opzichte van papieren urenregistratie. Zo is online registratie een stuk flexibeler en efficiënter. Zo zorgt urenregistratie software voor de volgende punten: – Middels urenregistratie software kunnen alle personeelsleden eenvoudig in- en uitklokken. – Het is een stuk eenvoudiger verlof aan te vragen – De gewerkte uren zijn altijd inzichtelijk voor zowel de werkgever als werknemers. – Uren hoeven niet meer handmatig te hoeven ingevoerd, waardoor je als organisatie tijd bespaart. – De activiteiten van werknemers zijn beter inzichtelijk. – Er ontstaat meer transparantie – Er ontstaat meer inzicht in de gewerkte uren. Hierdoor kan ook het toekomstige rooster beter geoptimaliseerd worden. – Het bedrijf of de organisatie kan echt groeien en vooruit komen met software voor urenregistratie. Online urenregistratie werkt dus niet alleen tijd- en kostenbesparend, maar is essentieel als je verder wilt groeien met jouw bedrijf of organisatie.

Ontdek de tijdregistratie software van GET

Op welke afdelingen voeren werknemers welke taken uit? Welke taken of projecten ga je registreren. Met de tijdregistratie software van GET kun je dit voortaan snel en duidelijk in beeld brengen. Via onze handige software voor tijdregistratie kan het personeel eenvoudig hun gewerkte uren bijhouden. En dat zonder verzeild te raken in het uitvoeren van allerlei tijdrovende administratieve handelingen. De ouderwetse manier van tijdregistratie kun je dus wel gedag zeggen. Op basis van een digitale urenlijst is het voor medewerkers mogelijk om zelf hun gewerkte uren bij te houden. Je kunt zo samen met de afdeling HR en de administratie een overzichtelijke urenregistratie realiseren. Het is ook mogelijk om alle uren automatisch weg te boeken op een vooraf bepaalde kostenplaats of meerdere kostenplaatsen. Ook kun je gebruik maken van een handige aanwezigheidsregistratie en absentielijst. Met de software van GET is er ook voor tijdelijke medewerkers een oplossing om de urenregistratie bij te houden. Ons urenregistratie systeem (prime Cost) is een geïntegreerd onderdeel van onze prime Suite.

Kies voor prime als je van het complete gemak wilt profiteren. Je profiteert dan van een urenregistratie app (prime Cost(, tijdregistratie (prime Time) en strategische personeelsplanning (prime Plan). Deze drie modules werken vanaf 1 softwarepakket en zijn geheel op elkaar afgestemd. Dit maakt dat je eenvoudig via hetzelfde scherm gebruik kunt maken van de diverse oplossingen. Kortom: met onze urenregistratie software profiteer je van enorm veel gemak. Vraag nu meteen een demo aan voor onze tijdregistratie en bezoekersregistratie software en neem contact op met GET!

https://www.get.nl/