INSIG
Image default
Groothandel

Waar worden metalen labels voor gebruikt?

Waar worden metalen labels voor gebruikt?

Metalen labels zijn een veelgebruikt product in verschillende industrieën. Ze worden gebruikt om producten te identificeren, te labelen en te markeren. Metalen labels zijn gemaakt van verschillende soorten metalen, zoals aluminium, messing, roestvrij staal, koper en zink. Elk van deze metalen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen voor specifieke toepassingen. Een van de voordelen van metalen labels is dat ze duurzaam zijn. Metalen labels kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Dit maakt ze geschikt voor gebruik buitenshuis en in een veeleisende omgeving zoals op zee. 

Wat kun je met metalen labels doen?

Metalen labels kunnen ook worden gegraveerd, gestanst, bedrukt of geëtst met een ontwerp, tekst of logo. Hierdoor zijn metalen labels erg veelzijdig en kunnen ze worden aangepast aan specifieke behoeften. Metalen labels zijn goed bestand tegen roest. Dit is vooral belangrijk als het gaat om outdoor toepassingen. Aluminium en roestvrij staal zijn bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen corrosie en worden vaak gebruikt in de scheepvaart en de industrie. Messing en koper hebben daarentegen weer een mooie uitstraling en worden daarom vaak gebruikt in de mode- en sieradenindustrie. Natuurlijk zijn ook de vormen en afmetingen flexibel. 

Welke coatings zijn mogelijk? 

Metalen labels kunnen ook worden voorzien van verschillende soorten coatings. Een van de meest voorkomende coatings is een anodisatiecoating, die wordt gebruikt op aluminium labels. Dit zorgt voor extra bescherming tegen corrosie en slijtage, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om de kleur van het label te veranderen. Andere coatings die worden gebruikt zijn onder meer lakken en poedercoatings, die de duurzaamheid van het label verder kunnen verhogen. Metalen labels zijn ook erg veelzijdig in hun toepassingen. Ze worden gebruikt in vele industriële sectoren en ook in ons dagelijks leven. Zoals je merkt zijn de mogelijkheden enorm en daarmee ook de toepassingen. Dus waar ga jij ze voor gebruiken?

 

https://labelfabriekholland.com/labels-metaal/