INSIG
Image default
Groothandel

Met deze houtsoorten maak je de mooiste meubels

Met deze houtsoorten maak je de mooiste meubels 

Wil je binnenkort starten met een nieuw creatief project? Dan is het maken van je eigen meubels een zeer leuke bezigheid. Afhankelijk van je wensen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je eigen houten eettafel, stoel of picknicktafel te maken. Naast dat je creatief bezig bent, geniet je na afloop ook nog eens van je nieuwe schitterende meubel. Maar voordat je direct na de Hout groothandel rent, is het belangrijk om te weten welke houtsoorten nu het meeste geschikt zijn voor het maken van meubels. De keuze is immers reuze bij de hout groothandel en dus kun je beter voorbereid op pad gaan. 

 

Het populaire en veelzijdige eikenhout

Eikenhout is ongetwijfeld een van de meest populaire houtsoorten de je kunt vinden bij de Hout groothandel. Het heeft een mooie, warme uitstraling en een natuurlijke nerf patroon dat elk stuk uniek maakt. Eikenhout is bovendien zeer eenvoudig te bewerken. Het is dan ook ideaal voor het maken van complexe meubelstukken. Het is echter wel belangrijk om op te merken dat eikenhout relatief hard is, waardoor het enigszins moeilijk te zagen en te schuren is. Mede dankzij haar sterke karakter is eikenhout wel relatief duur. Echter is de investering het zeker waard vanwege de duurzaamheid en de tijdloze uitstraling. Je eikenhouten meubel gaat dan ook zeer lang mee.

 

Walnoot- en esdoornhout voor duurzame meubels

Walnoot is een andere populaire houtsoort voor het maken van meubels. Het heeft een donkere, warme uitstraling en een fijne nerfpatroon. Het is ook relatief zacht, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Walnoot is echter wel duurder dan sommige andere houtsoorten. De uitstraling en duurzaamheid van het hout maakt het echter een populaire keuze voor kwalitatief hoogwaardige meubelstukken. Aan de andere kant is esdoornhout een lichtere houtsoort die bekend staat om zijn sterkte en hardheid. Het heeft een mooie, subtiele nerfpatroon en een lichte kleur die goed past bij moderne interieurs. Esdoornhout is relatief gemakkelijk te bewerken en kan vele jaren meegaan. 

http://vandenberghardhout.com/nl/