INSIG
Auto

Zakelijk leasen zzp oplossing nr. 1

Ben je net gestart als zzp’er? Dan heb je behoorlijk wat dingen om te regelen. Je moet je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke rekening openen, je website in orde maken, visitekaartjes laten drukken en waarschijnlijk ook nog werkruimte regelen. Om maar een paar dingen te noemen. Heb je voor het uitoefenen van je werk ook vervoer nodig? Dan komt er ook nog eens de vraag bij hoe je aan een auto komt. Voor wie geen kapitaal heeft om zelf een nieuwe auto te kopen is zakelijk leasen zzp oplossing nummer 1. 

Voordelen van zakelijk leasen voor zzp’ers

Als beginnend ondernemer wordt je overspoeld met noodzakelijke investeringen. Van inschrijvingskosten bij de KvK tot een hostingpakket. En van een nieuwe computer tot misschien wel bedrijfshuisvesting. Als zzp’er heb je dan weliswaar geen personeelskosten, maar de overige uitgaven kunnen toch een flink gat slaan in je beschikbare financiën. Gelukkig brengt zakelijk leasen zzp’ers heel veel voordelen. Zo blijft bij operational lease de auto eigendom van de leasemaatschappij en komt dus niet op jouw balans. Daarnaast hoef je zelf niet ineens een grote investering te doen en weet je precies wat je iedere maand aan kosten kwijt bent. Wel zo overzichtelijk.

Bijtelling bij privégebruik

Dat zakelijk leasen zzp’ers veel geld kan besparen, is wel duidelijk. Maar gelukkig wil een auto van de zaak niet zeggen, dat je hem niet privé kunt gebruiken. Je moet alleen wel rekening houden met een fiscale bijtelling. Deze kosten heb je uiteraard niet als de auto jouw eigendom is, maar in dat geval draai je dan wel weer op voor alle extra kosten zoals reparaties, onderhoud en schade. Bovendien kun je alleen bij zakelijk leasen zzp voordelen gebruiken in je belastingaangifte zoals een startersaftrek en een investeringsaftrek. Vaak weegt een kleine bijtelling daar niet tegenop.

https://www.zakelijkautoleasen.nl/