INSIG
Auto

Tools bij autorijden

De afgelopen 20 jaar is het aantal dodelijke auto ongelukken in Nederland gehalveerd. Dit komt doordat de technologie op alle vlakken aanzienlijk snel ontwikkeld. Zo zijn er ook veel manieren bedacht wat het besturen van een auto makkelijker maakt. In dit artikel worden 2 van deze tools besproken.

Vaak sta je er niet bij stil als je gaat autorijden dat dit veel van je vraagt. Dit leidt dan ook vaak tot gevolgen. Tijdens het autorijden moet je op alles om je heen opletten en veel taken tegelijk uitvoeren. Om een van deze taken uit handen te nemen is cruise control verzonnen. Dit is een snelheidsregelaar. Bijvoorbeeld als je op de snelweg rijdt kun je met een knop de cruise control aanzetten en dan blijft de auto rijden in een constante snelheid zonder dat het gaspedaal voortdurend moet worden ingedrukt. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder iets meer kan ontspannen en meer aandacht heeft om op te letten wat de andere weggebruikers om zich heen aan het doen zijn. Ook bestaat er adaptieve cruise control. Dit is eenzelfde systeem, alleen bijkomend wordt de snelheid van de auto aangepast aan de snelheid van de voorgaande auto.

Bij eerder genoemde ontwikkelingen hoort ook de achteruitrijcamera. Zoals het woord al duidelijk maakt is dit een camera die wordt gebruikt bij het achteruit rijden. Bijvoorbeeld bij inparkeren is het in sommige omgevingen lastig om precies te zien wat er achter de auto allemaal aanwezig is. De camera filmt de situatie aan de achterkant van de auto en geeft dit weer op een schermpje op het dashboard. Dit vergroot het zicht van de bestuurder enorm. Zo kunnen er minder ongelukken plaatsvinden doordat de bestuurder bijvoorbeeld ineens een aankomende fietser aan kan zien komen doordat hij een duidelijk beeld van de omgeving heeft. De achteruitrijcamera monteren is niet lastig. Het kan op elk voertuig op elke plaats worden bevestigd.

Dus schroom niet om gebruik te maken van deze handige tools, want het zorgt voor een hoop gemak achter het stuur.

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl