INSIG
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij een rijles in Tilburg?

Met rijlessen beginnen kan heel spannend zijn. Gelukkig is je rijinstructeur erbij om je te helpen en je alles zo goed mogelijk aan te leren zodat je straks veilig de weg op kunt. Heb je je theorie-examen gehaald? Dan kun je gaan afrijden. Heb je ook je rijles in Tilburg gehad? Dan heb je ook je rijexamen in dezelfde stad.  

 

Vraag of je de moeilijkste rijroutes in Tilburg mag gaan rijden. 

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je rijexamen kun je aan je rijinstructeur vragen om de examenroutes in Tilburg te gaan rijden. Er zijn een aantal routes die als moeilijk bekend staan. Bijvoorbeeld de Schouwburg ring of het knooppunt de Baars. Op de schouwburg ring rijdt je dwars door het centrum heen, met een maximale snelheid van 50 kilometer per uur en de vele stoplichten en zebrapaden moet je continue goed op blijven letten. Let goed op of je examinator al verder van tevoren aangeeft dat je bij de volgende kruising rechtdoor of rechtsaf moet, als hij dit eerder zegt dan nodig dan is er waarschijnlijk iets waarmee je rekening moet houden. Bijvoorbeeld dat de weghelften worden opgesplitst; de ene naar rechts en de andere rechtdoor. Bij knooppunt de Baars kom je uit als je de snelweg verlaat in Tilburg Noord. Knooppunt de Baars is een knooppunt waar veel verschillende wegen samenkomen uit verschillende richtingen. Het is dus aan jou om goed op te blijven letten waar de auto’s vandaan komen en om in te schatten of je van baan kunt wisselen of niet. Tegelijkertijd moet je ook op de borden blijven letten om te zien of je wel de richting ingaat die de examinator heeft aangegeven.  

 

Als je je rijexamen hebt gehaald dan kun je je rijbewijs gaan aanvragen, dit moet bij de gemeente. Let er op dat je een recente pasfoto en een identificatiebewijs meeneemt om dit zo snel mogelijk te kunnen voldoen. 

https://rijschoolintilburg.nl/