INSIG
Image default
Telefonie

Verkleurd hoesje: zo krijg je hem weer schoon

Iedereen die ze ooit heeft gehad kan zich erin vinden: transparante telefoonhoesjes zijn een vak apart. Je koopt ze in eerste instantie om het design van je telefoon niet verloren te laten gaan, maar uiteindelijk worden ze geel en vettig. Verkleurde telefoonhoesjes zijn geen gezicht, toch? Maar hoe kan je een verkleurd hoesje weer schoon en transparant maken? Je leest het hieronder!

Afwasmiddel tegen matige vervuiling

Telefoonhoesjes die vrij oppervlakkig verkleurd zijn kan je direct ‘redden’ door afwasmiddel te gebruiken. Meng enkele druppels afwasmiddel met lauw water en gebruik een doek om er je hoesje mee af te nemen. Wil je het wat grondiger aanpakken, gebruik dan bijvoorbeeld een tandenborstel. Hiermee borstel je het vuil uit je transparante hoesje. Het is verstandig om je hoesje na het reinigen nog even af te spoelen om zeepresten te verwijderen. Vergeet ook niet je hoesje te drogen, voordat je straks een nieuw probleem hebt (waterschade).

Hardnekkige vervuiling tegengaan met baking soda of alcohol

Is je telefoonhoesje écht geel of bruin en gelooft niemand meer dat ‘ie ooit daadwerkelijk transparant was? Dan gaat afwasmiddel waarschijnlijk niet meer helpen. Baking soda is een populaire uitkomst voor deze situatie. Strooi het over je hoesje heen en maak gebruik van een natte tandenborstel om de vergeling zo uit je hoesje te scrubben. Spoel het daarna af en laat drogen. Gebruik hiervoor eventueel een zachte doek.

Een laatste – en behoorlijk gemakkelijke – oplossing is het gebruiken van ontsmettingsalcohol. Gebruik een doek om je transparante telefoonhoesje in te smeren en je ziet waarschijnlijk dat het al snel helpt. Alcohol verdampt over het algemeen praktisch direct, waardoor je iPhone 14 hoesje snel droog is. Afhankelijk van het type ontsmettingsalcohol dat je gebruikt, kan een wazig laagje ontstaan. Dit laagje verwijder je echter gemakkelijk met een doek. Zo gezegd, zo gedaan! En vergeet niet: wanneer je jouw telefoonhoesjes zo nu en dan onderhoudt, gaan ze langer mee.