INSIG
Image default
Bedrijven

Verhuizen, alles zelf doen of een verhuisbedrijf inschakelen?

 De huizenmarkt van nu is booming! Maar verhuizen brengt ook vaak veel stress met zich mee. Een verhuisbedrijf inschakelen kan veel stress, vermoeidheid en irritatie voorkomen maar kost ook geld. Wat is dan de betere optie, alles zelf verhuizen of toch een verhuisbedrijf inschakelen? In dit artikel zetten we van beide opties de voor- en nadelen op een rijtje.  

Alles zelf doen 

Verhuizen is voor elk budget, en de goedkoopste manier van doen is toch alles zelf inpakken en meenemen. Vaak kun je vrienden en familie ook nog vragen om mee te helpen. Want misschien heeft een neef of nicht nog wel een busje staan die je kan gebruiken of mag je van je opa de aanhanger lenen. Dit kost wel wat meer ritjes maar dan heb je wel alles zelf geregeld en kan je er zeker van zijn dat alles heel aankomt.

De extra kosten die je maakt zijn dan vooral benzine en misschien een lunch of wat te drinken voor de mensen die komen helpen. Je moet wel goed kunnen bepalen wie je waar voor inzet, de mensen met goed ruimtelijk inzicht kun je het beste laten helpen met het inladen van het busje of misschien nog het inpakken van een aantal laatste dingen. Elke verhuizing is ook een goede manier om je huis op te ruimen in de Marie Condo stijl, geeft het je geen blijdschap meer, dan mag het weg! 

Verhuisbedrijf 

Een verhuisbedrijf inschakelen gaat je veel tijd schelen. Je hoeft namelijk zelf niet een aantal keren op en neer te rijden maar alleen te helpen met het in- en uitruimen van de vrachtwagen. Een ander fijn ding is dat je verzekerd bent van je inboedel. Als je zelf gaat verhuizen dan kun je wel eens dingen beschadigen, maar met een verhuisbedrijf kun je aanspraak maken op je inboedelverzekering. Verhuis je naar Hoorn? Dan kun je een verhuisbedrijf in Hoorn inschakelen. Een verhuisbedrijf in Hoorn regelt de verhuizing naar Hoorn toe, ook als je niet al in Hoorn woont.  

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-hoorn/