INSIG
Sport

Sporten in crisistijd, wat ga jij doen?

We mogen de deur bijna niet meer uit. Met goed reden, dat wel, maar het betekent ook dat sportclubs en sportverenigingen ook gesloten zijn. En dat terwijl sporten juist erg goed is voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het is een invulling van je dag, laat je bloed rondpompen en er komt endorfine vrij waar je een goed gevoel door krijgt. Nu we veel thuis zitten zijn er gelukkig nog wel verschillende manieren waardoor je individueel sporten leuker en uitdagender kunt maken.

Organiseer een (hardloop)wedstrijd met je vrienden

Nu er niks meer georganiseerd mag worden en samenscholing van mensen verboden is, is het aan onszelf om gezond en sportief te blijven. Hardlopen is favoriet onder sportend Nederland en veel mensen hebben hun hardloopschoenen uit de kast getrokken. Met meerdere vrienden kun je ook een wedstrijdje opzetten door een route uit te zetten, bijvoorbeeld op Google Maps.

Wanneer je na elkaar vertrekt, houd je nog steeds rekening met de maatregelen maar maak je er wel een echte wedstrijd van! Wil je de onderlinge competitie nog wat meer opstoken? Dan kun je een wisselbeker of kampioensschaal kopen. Je kunt zelfs een eigen afbeelding en opschrift toevoegen!

…. of een zwemwedstrijd

Ook zwemmen is populair, zij het in mindere mate. Zwembaden zijn uiteraard gesloten maar er zijn meer dan genoeg meertjes en zwemplassen waar je terecht kunt. Wanneer het frisser is kun je een dry-suit aantrekken. Uitstekend voor je bloedsomloop! Blijf wel altijd dicht bij de kant zodat je in het geval van kramp snel kunt reageren.

Wat je ook doet, vergeet je sportprijzen niet

Of je nu gaat hardlopen, zwemmen of fietsen, je maakt het nog leuker door sportbekers of medailles te bestellen. Zo maak je er een echte wedstrijd van en maak je er ook in een tijd zonder officiële wedstrijden een spannende en sportieve tijd van!