INSIG
Image default
Sport

Heb jij deze items al in jouw home gym?

Zou jij wel naar de sportschool willen gaan, maar heb je eigenlijk geen tijd? Geen paniek! Aan de hand van de tips hieronder kun je zelf een effectieve homegym creëren. Dan kun je altijd sporten wanneer jij dat wil!

Een van de belangrijkste dingen waaraan je moet denken bij het maken van een eigen home gym is dat de ondergrond waar je op gaat sporten goed is. In sportscholen worden voornamelijk zachte matten neergelegd. Deze matten zijn fijn als je bijvoorbeeld buikspieroefeningen oefeningen moet doen. Ga je dit soort oefeningen doen of vergelijkbare oefeningen dan is het verstandig om wat dikke matten aan te schaffen. Mocht dit niet lukken dan is een goede yogamat ook een aanrader.

 

Welke gewichten moet je kiezen

Als je een beginner bent dan is het zeker aan te raden om voor halterschijven 30mm te gaan. Zo kun je beginnen met oefenen, maar heb je toch gelijk al een uitdaging. Het belangrijkste is dat je de gewichten goed vast kunt houden. Lukt dit niet helemaal en heb je niet genoeg grip? Denk er dan eens aan om hand tape te gebruiken zodat je de gewichten beter kunt vasthouden.

Er zijn zat manieren om te sporten in je eigen home gym, denk maar bijvoorbeeld aan cardio. Maak je ruimte nog interessanter door apparatuur te plaatsen of een boksdummy. Zo kun je veel spieren blijven trainen en hoef je niet te wachten tot het jouw beurt is in de sportschool. Wil jij fitter worden en gaan voor een gezondere lifestyle? Dan is een homegym zeker een goede optie. Mocht jij ruimte hebben voor een homegym dan moet je zeker eens kijken op de website. Hier vind je meerdere producten om je homegym mee te vullen.