INSIG
Bedrijven

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is iets waar de werknemer zich niet voor hoeft te schamen. Dit kan juist een mooie duw geven in de juiste richting van jouw carrière. We nemen hier het voorbeeld van communiceren. Het is voor veel werknemers vaak moeilijk om in de juiste wijze te communiceren met hun collega’s of leidinggevenden. Dit kan komen door een gebrek van zelfvertrouwen. Het is ook vaak een van de meest onderschatte persoonlijke problemen bij werknemers. Een andere reden waarom dit zich kan voordoen is voornamelijk het gebrek aan de juiste communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden kunnen natuurlijk snel worden aangeleerd door onze coaches. Het is een essentiële gedeelte van het werk mar vaak iets dat verkeerd loopt.

Wij leren jou goed te communiceren met jouw collega’s. Dit is niet alleen in het spreken en praten met collega’s maar ook de lichaamstaal dus de non-verbale communicatie. Jouw houding kan al een bepaald signaal afgeven naar jouw collega’s waar door zij anders kunnen reageren op wat jij zegt. Dit kan leiden tot frustraties van beide kanten. Neem bijvoorbeeld aan dat jij iets zegt maar de houding die jij daarbij hebt heel erg nonchalant is. Dit kan natuurlijk het signaal afgeven dat jij eigenlijk geen zin hebt om met die persoon te praten.

Vandaar dat loopbaanbegeleiding vaak hamert op het feit dat communicatie de sleutel is tot een goede relatie tussen werknemers. Wij helpen jou graag hierbij. Wij leren jou de juiste woorden, intonatie en toon aan zodat wanneer een van jouw collega’s een gesprek met jou voert zij het gevoel krijgen dat ze echt een goed gesprek aan het voeren zijn. Communicatie is helaas niet alleen het spreken. Het luisteren is zeer belangrijk als het aankomt op communicatie. We nodigen je graag uit voor een intake gesprek om bij ons loopbaanbegeleiding te volgen. Neem contact met ons op via de website.

https://carrierepoort.nl/