INSIG
Image default
Vakantie

Kamperen bij de boer

Er gaat niets boven het leven op het platteland. Dat plattelandsleven is ook toegankelijk voor stadsbewoners. Ga kamperen bij de boer en ontdek een leven waarin genieten een veel grotere rol speelt. Help de dieren voeren, knuffel de kalfjes, wandel langs uitgestrekte hagen en ontdek hoe melk op wonderbaarlijke wijze kaas wordt.

Wat is kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is al mogelijk sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw. Sindsdien is het kamperen bij de boer enorm geprofessionaliseerd. Was je toen al blij met een douche en toilet, tegenwoordig biedt een boerencamping alles wat je van een camping mag verwachten, terwijl de prijs lager is dan bij andere campings. De belangrijkste voorzieningen zijn goed geregeld. Er zijn voldoende douches en toiletten, of er zijn speelgelegenheden voor de kinderen.

Wat doe je op een boerencamping

Wat een boerencamping niet heeft is een zwembad, campingdisco of animatieteam. Dat betekent dat je op deze campings veel meer rust kunt vinden. Kamperen bij de boer is kleinschalig en authentiek. Daardoor ontstaat een gezellige sfeer en ontstaat ruimte voor persoonlijk contact.

De boerencamping biedt alle ruimte om tot rust te komen, maar vaak zijn er nog zat andere dingen te doen. Je kunt de omgeving verkennen of meehelpen op de boerderij. Zit je op een kaasboerderij? Help met melken of met kaasmaken. Heeft de boer schapen? Misschien kun je meedoen met het scheren of lammetjes knuffelen. En op een fruitboerderij pluk je zelf fruit om hier vervolgens jam van te maken. Leuk en leerzaam!

Waar kan ik kamperen bij de boer

Lijkt het je leuk om op de boerderij te kamperen en wil je ook een mooie omgeving? Kom dan in Overijssel naar de boerencamping. Wij hebben alvast 8 leuke adresjes verzameld waar je kunt kamperen bij de boer.