INSIG
Image default
Vakantie

Proef de heerlijke Italiaanse keuken tijdens een bezoek aan Rome

Proef de heerlijke Italiaanse keuken tijdens een bezoek aan Rome

De Italiaanse keuken staat wereldwijd bekend om haar eenvoudige maar smaakvolle gerechten. In Rome vind je talloze restaurants waar je authentieke gerechten zoals pizza, tiramisu en pasta’s kunt eten. Een absolute must-try in Rome is natuurlijk de beroemde spaghetti carbonara. Gemaakt met romige eierdooiers, pecorino kaas en spekjes, is dit gerecht een ware smaaksensatie. Voor de zoetekauwen onder ons is er geen betere plek dan Rome. Probeer zeker eens een gelato bij een van de vele gelateria’s die de stad rijk is. Dit echte Italiaanse ijs is niet te vergelijken met die van andere landen, vanwege de unieke recepten die ze hier gebruiken. Een ijsje is niet alleen een nagerecht, maar ook een heerlijk tussendoortje tijdens het shoppen of wandelen door de historische stad.

Ontdek waarom het slim is om je Colosseum tickets van tevoren te boeken

Door je Colosseum Tickets van tevoren te boeken, hoef je niet in de lange rijen te staan die vaak ontstaan bij de ingang van het Colosseum. Dit bespaart je kostbare tijd en zorgt ervoor dat je direct kunt genieten van het verkennen van deze indrukwekkende oude structuur. Bovendien trekt deze stad duizenden bezoekers in de zomer en je wil niet tijdens je vakantie teleurgesteld worden dat je niet naar deze locatie toe kunt. Het komt namelijk heel vaak voor dat het vol zit. Wereldwijd boeken mensen de kaartjes daarom al maanden van tevoren omdat er geen prijsverschil is met het kopen van een kaartje aan de kass of online. Op deze manier ben je zeker dat je er op die dag terecht kunt.

Hoe is de bijnaam eeuwige stad ontstaan voor Rome?

De oorsprong van de bijnaam “eeuwige stad” gaat terug tot het oude Romeinse rijk. In die tijd werd Rome beschouwd als het centrum van de wereld en had het een enorme invloed op zowel politiek als cultuur. De term “eeuwig” verwijst naar het idee dat Rome altijd een belangrijke rol zou blijven spelen in de geschiedenis.