INSIG
Image default
Vakantie

De leukste stedentrips voor een onvergetelijke reis!

Stedentrips zijn tegenwoordig helemaal in. En dat is ook helemaal niet zo gek, want stedentrips zijn hartstikke leuk. Het is een makkelijke en leuke manier om veel te zien tijdens je vakantie. Het heeft vaak een goede balans tussen ontspannen en ontdekken. Het enige nadeel is dat er zó véél stedentrips zijn, dat een keuze maken soms best lastig is. Wil je naar het warme Spanje? Of toch liever naar de koude bergen? Heb je liever een reis met de trein of toch oud en vertrouwd met een auto?  Om het iets makkelijker te maken kun je hier een paar van de leukste stedentrips vinden zodat jij snel aan de slag kunt met het plannen van jouw reis!

Transsiberie express:

De eerste stedentrip is er eentje die je met de trein moet afleggen, namelijk met de Transsiberie express! Het is een iconische en populaire reis die je door Rusland, Mongolië en China brengt. Deze populaire treinreis heeft dus veel mogelijkheden. Zo kun je vanaf Moskou helemaal naar het oosten reizen tot aan Vladivostok, met 6 tussenstops in Russische steden zoals o.a Jekaterinaburg en Irkoetsk. Maar ook kun je ervoor kiezen om af te buigen naar het Transmogolische spoor en de reis voort te zetten richting Mongolië en China. Doordat de reis door zoveel steden heen gaat is er veel te zien. Het maakt ook niet heel erg veel uit wanneer je deze reis maakt, aangezien er in elk jaargetijde wel een plek is op de route die het waard is om te bezoeken. 

Stedentrip in Valencia: 

Als je wat meer van het warme weer bent, is een stedentrip in Valencia iets voor jou. De stedentrip Valencia wordt vaak een beetje overschaduwd door bijvoorbeeld een trip naar Barcelona, maar toch is Valencia niet minder waard. Het is een warme stad met veel bezienswaardigheden. Zo kun je een groot museum over wetenschap en kunst bezoeken en zelfs een 3D bioscoop. Los van de bezienswaardigheden is het in Valencia ook lekker warm en komt de temperatuur niet onder de 15 graden. Perfect voor een stedentrip vol ontspanning en zonnen met hier een daar een beetje cultuur. 

Stedentrip Rome: 

Als je nou opzoek bent naar een vakantie vol cultuur, dan is een stedentrip naar Rome de perfecte keuze. Het is een populaire bestemming door de charme van de oude steden en de uitstraling van de talloze pleinen met restaurantjes en winkeltjes. Je vindt er ook veel musea en monumenten, zodat volop kan genieten van de prachtige Italiaanse cultuur en geschiedenis. De stad is als het ware een openluchtmuseum. En het weer is ook niet verkeerd. Los van juli en augustus, in deze maanden is het erg warm,  is het de rest van het jaar het perfecte weer voor een stedentrip.