INSIG
Tuin en buitenleven

De vogels in Nederland

We hebben in ons kleine, maar fijne Nederland nogal wat soorten vogels. Veel van deze soorten vogels trekken in de zomer naar ons toe en in de winter weer naar warmere gebieden. Sommige vogels blijven echter overwinteren in ons landje. In de winter en de zomer zullen we altijd allerlei soorten vogels zien ook in onze tuinen. Als ze in onze tuinen terecht komen zijn ze op zoek naar eten. Ze zoeken eten voor hun zelf en hun gezinnetje. In de zomer vinden ze vaak wel meer dan genoeg, maar in de strenge wintermaanden is dit vaak moeilijker dan je denkt. Vogels zorgen in de zomer ook zelfs voor je tuin. Vaak halen ze ongedierte in je tuin weg die je bloemen of planten kapot aan het maken zijn. Hieronder lees je meer over de vogels.

De vogels helpen in de wintermaanden

Zoals je hierboven al kon lezen blijven sommige vogels in Nederland overwinteren. Deze vogels hebben in de zomer geen moeite met eten vinden, maar in de winter is dit een ander verhaal. Vaak is in de winter de grond hard en veel planten zijn er niet meer en dieren zijn in winterslaap. Hierdoor kunnen deze vogels vrij lastig eten vinden, gelukkig kunnen wij ze wel helpen. We kunnen bijvoorbeeld vogelvoer kopen om ze makkelijker aan eten te helpen. Zo kunnen ze de winter makkelijk overleven en kunnen ze hun wintervacht krijgen.

Verschillend soort vogelvoer kopen

We kunnen allerlei verschillende soorten vogelvoer kopen. Vogels zijn vaak blij als ze een beetje variatie in hun dieet kunnen hebben. Onze gevogelte vrienden zijn gek op rozijnen, pinda’s, zaden en fruit. Door ze dit aan te bieden kunnen ze ook de harde wintermaanden overleven met een extra vetlaagje. Zo kunnen ze lekker warm blijven en hoeven ze geen kou te leiden.

https://vogelvoerkopen.nl/