INSIG
Industrie

De vele voordelen van het aanschaffen van een elektrische takel

Het is een populair product geworden in de afgelopen paar jaar: de elektrische takel. Ideaal voor medewerkers om sneller hun werk te kunnen doen en de medewerker hoeft amper wat te doen. Dat klinkt als muziek in de oren. Maar niet alleen dat zijn de voordelen van een elektrische takel. Er zijn nog veel meer redenen waarom jij een elektrische takel wilt aanschaffen. Twijfel jij als ondernemer nu nog steeds waarom je een elektrische takel wilt aanschaffen? Dan is deze blog speciaal voor jou, want dit zijn de grootste voordelen van een elektrische takel.

Het zorgt voor meer productiviteit

Een elektrische takel zorgt voor meer productiviteit. Normaal gesproken is het al een hele klus om handmatig een takel naar boven te krijgen met mega veel spullen erop. Met een elektrische takel heb je dat probleem niet meer. Terwijl de takel al het werk voor je doet, kun jij ondertussen de volgende lading pakken. Zo wordt er binnen een bepaalde tijdsperiode veel meer werk verricht dan met een handmatige takel. Het is wel een aanrader dat er altijd wel een persoon bij de takel blijft, zodat als het fout gaat je deze makkelijk kunt oplossen

Het kan veel meer tillen dan een normale takel

Bij een handmatige takel kan je maar een bepaald aantal kilo erop krijgen en zelf naar boven tillen. Een elektrische takel kan sowieso al het dubbele van het normale gewicht naar boven hijsen zonder enkele problemen. Binnen vijf minuten is er al meer dan 60 kilo op en neer gegaan met de takel. Daarbij lost het ook een probleem van de rugklachten van medewerkers op, omdat zij de spullen niet meer hoeven te tillen.

Het maakt minder lawaai

Normaal gesproken weet je meteen als er een handmatige takel wordt gebruikt. Dat hoor je namelijk erg goed in een galmend magazijn. Een elektrische takel is veel stiller, maar niet zo stil dat je hem helemaal niet meer hoort. Hierdoor worden ook andere medewerkers niet afgeleid van hun werk en dat zorgt weer voor meer veiligheid op de werkvloer. Kortom, een elektrische takel is zeker een goede investering voor je onderneming.