INSIG
Verbouwen

Zonnepanelen Roermond e.o. leveren u voordeel

In dit log leest u hoe zonne-energie door zonnepanelen in Roermond e.o. u voordelen op kan leveren. Zoals u weet, wordt zonne-energie verkregen uit de straling van de zon en deze kan worden omgezet in elektriciteit of warmte. Het is vrij beschikbaar en dankzij de vooruitgang van de technologie kunnen we nu nog meer van de zonne-energie benutten die ons voortdurend ter beschikking staat.

Zonnepanelen Roermond e.o. maken gebruik van hernieuwbare energie

De zonne-energie die door zonnepanelen Roermond e.o. wordt opgewekt, heeft de minst negatieve impact op het milieu in vergelijking met elke andere energiebron. Deze produceert geen broeikasgassen en vervuilt het water niet. Het heeft ook zeer weinig water nodig voor onderhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kerncentrales, die 20 keer meer water nodig hebben. De productie van zonne-energie door zonnepanelen creëert geen geluid, wat een groot voordeel is, aangezien veel zonne-installaties zich in stedelijke gebieden bevinden, zoals zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik.

Verlaagt uw energierekening

Het opwekken van uw eigen elektriciteit betekent dat u minder gebruik maakt van de energieleverancier. Dit vertaalt zich direct in een besparing op uw energierekening. Bovendien kunt u ook geld verdienen door de ongebruikte elektriciteit, die u heeft opgewekt, terug te verkopen aan het net. Hoe meer energie u produceert, hoe minder u nodig heeft van de leverancier. Wat weer uw energie zelfredzaamheid vergroot.

Zonne-energie via zonnepanelen is haast overal toepasbaar

Zolang er zon is, kan zonne-energie overal worden ingezet. Dit is vooral nuttig voor afgelegen regio’s die geen toegang hebben tot een andere elektriciteitsbron. Er is een enorme hoeveelheid mensen in de wereld die geen toegang hebben tot elektriciteit. Onafhankelijke zonnesystemen zouden in die regio’s kunnen worden ingezet en het leven van miljoenen mensen kunnen verbeteren. Bovendien wordt zonne-energie ook gebruikt om ruimtevaartuigen en boten van stroom te voorzien.

Minder Elektriciteitsverlies

Een deel van de energie, ongeveer 3-5%, gaat verloren tijdens het transport en de distributie. Hoe langer de afstanden tussen de productie en de leveringspunten, hoe meer energie er verloren gaat. Het hebben van zonnepanelen op het dak vermindert deze afstand aanzienlijk, waardoor het rendement van de zonnepanelen toeneemt.

Bent u voornemens zonne-energie te gebruiken door zonnepanelen te (laten) installeren? Neemt u dan zeker contact op met de professionals van Natuurlijk Energie Nederland te Maasbracht: 0475 – 22 77 00.