INSIG
Image default
Verbouwen

Steigerverhuur Amsterdam

Waarvoor gebruik je een hefsteiger precies?

Er zijn erg veel verschillende soorten steigers, deze zijn vaak ook verkrijgbaar via steigerverhuur amsterdam. Een van de meest gebruikte steiger types is een hefsteiger. Deze wordt in de bouw- en industriesector ingezet als aanvulling of vervanging van de traditionele steiger. De hefsteiger zorgt ervoor dat bepaalde bouw- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte toch goed te bereiken zijn. Deze steiger onderscheidt zich van andere door het mechanische werkplatform. Deze is in te stellen op alle mogelijke hoogtes, als een soort lift. Het platform beweegt op en neer via de verticale masten van de steiger. Deze wordt vaak aangedreven door een elektromotor.

Geschiedenis van de hefsteiger

In 1978 verschenen hefsteigers op de markt, de verkoop groeide en in 2002 waren er 15 000 hefsteigers in gebruik in Nederland. Hiervan werden 9 000 verhuurd. In de verenigde staten werden de hefsteigers pas in de jaren 80 geïntroduceerd. De populariteit van de hefsteigers nam daar snel toe. Dit kwam door de grote ontwikkelingen die de steiger doormaakte op het gebied van veiligheid en gemak. Door het door ontwikkelen kon de steiger voor steeds meer doeleinden gebruikt worden. Gemiddeld wordt er jaarlijks zo ongeveer 3 300 000 uur besteedt aan het op- en afbouwen van deze steigers.

Verschillende types en het gebruik van de hefsteiger

Hefsteigers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het eerste wat kan verschillen is het aantal masten waar het werkplatform langs beweegt. Verder kunnen de steigers ook worden ingedeeld op mobiliteit, type aandrijving en maximum hoogte. Hefsteigers kunnen enkele en dubbele masten hebben. Daarbij kunnen de steigers ook vast staan of mobiel zijn, dit hangt af van het beoogde doel. Hefsteigers met diesel- of elektroaandrijving zijn meestal inzetbaar tot hoogtes van een paar honderd meter. Verder kunnen ook in de verankering dingen verschillen. Zowel van de gebruikte materialen, het ontwerp of de afstand tussen de ankerpunten.

 

https://www.petersensteigerverhuur.nl/steigerverhuur-steiger-huren-amsterdam