INSIG
Image default
Verbouwen

Gratis dakinspectie

Gratis naar je dak laten kijken

 

Twijfel je over de staat van jouw dak, dan kan je een gratis dakinspectie regelen. Een dakdekker zal dan kijken naar de staat van jouw dak en beoordelen of er onderhoud nodig is. Het is belangrijk om hier goed naar te luisteren, aangezien je dak een belangrijk onderdeel van je huis is. Niet alleen beschermt je dak je tegen het weer buiten, maar houdt het ook de warmte binnen. Wanneer je dak niet meer goed functioneert, is het dus belangrijk dat je onderhoud laat plegen. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om volledige renovatie, maar ook het oplossen van een lekkage rondom jouw dak.

 

Hoe herken je een lekkage?

 

Een veelvoorkomend probleem bij daken betreft een lekkage. In dit geval zal de warmte niet meer goed vastgehouden kunnen worden en er ontstaan vocht plekken. Je herkent dit aan schimmel op de muur. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om onderhoud te laten plegen. Naast de schimmel zal de isolatie ook niet optimaal zijn. Dit zul je dan ook terugzien in de stijgende prijzen op je energierekening. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk hulp inschakelt wanneer je te maken hebt met een lekkage bij je dak.

 

Laat je dak volledig renoveren

 

Heb je te maken met schade bij jouw dak, dan doe je er goed aan om deze volledig te laten renoveren. Dit is namelijk een goedkopere optie en biedt jou de garantie dat je lang met je nieuwe dak kunt doen. Bovendien heb je dan de kans om jouw dak een volledig nieuwe tint te geven. Kies bijvoorbeeld voor een groen dak, zodat je in het kader van de energietransitie helemaal bij bent. Ook kan je de stijl van het dak aanpassen naar jouw wensen. Door jouw dak te laten renoveren, kan je kortom profiteren van veel voordelen naast het oplossen van het probleem.

 

https://www.grt-dakwerken.nl/gratis-dakinspectie