INSIG
Vakantie

Top 5 van beste wijnregio’s in Chili

Chili is één van de mooiste landen in het westen van Zuid-Amerika. Ook bekend als het ‘Land van de Dichters’, is Chili een populaire bestemmingen voor dichters en mensen met een vrije geest.

Als je Chili gaat bezoeken, moet je zeker hun wijn uitproberen. Hier is alles wat je moet weten over de wijnstreken die je in Chili kan bezoeken.

Je kan best een auto huren om van Chili te genieten. Autoverhuurdiensten zullen zorgen voor een goede ervaring. Lees hier meer over autoverhuur in Chili: https://www.autoprio.nl/nl-chili/. Als je de autoverhuurdiensten met elkaar vergelijkt, zal het je helpen om een goede beslissing te nemen.

Wijnregio’s die je in Chili moet bezoeken:

Hier zijn enkele van de wijnregio’s die je moet leren kennen en bezoeken in Chili:

San Antonio Vallei

De Vallei van San Antonio is één van de mooiste wijnstreken die ook het meeste potentieel heeft. De afgelopen tien jaar heeft de Vallei van San Antonio veel aandacht besteed aan zijn potentieel voor de wijnindustrie.

  • In deze vallei worden onder andere Sauvignon Blancs en Pinot Noirs geproduceerd.
  • Sinds het begin van 2002 heeft deze regio een officiële Denominación de Origen.

Maipo Vallei

Maipo Vallei staat bekend als de ultieme bestemming voor wijnliefhebbers in Chili.

  • Maipo Valley behoort al sinds 1555 tot de voortreffelijkste producenten van wijn.
  • Het klimaat van Maipo Vallei is warm en droog, waardoor de druiven voor de rode wijn extreem sappig en pittig worden.
  • Deze wijn is uiterst delicaat en iedereen die van goede wijn houdt mag de Maipo Vallei niet overslaan.

Limarí Vallei

De Limarí Vallei ligt in de subregio  Coquimbo. Deze vallei staat bekend om zijn winterslaap, met zijn mistige nachten en vroege ochtenden.

  • Deze extra neerslag draagt bij tot de groei van de wijnstokken en de exclusieve ingrediënten die in de regio groeien.
  • Als je Chili in de winter gaat bezoeken, moet je zeker de Limarí Vallei en de talrijke bezienswaardigheden daar verkennen.

Na een goede vergelijking tussen de verschillende autoverhuurdiensten en het huren van de auto moet je zeker gaan genieten van deze geweldige locatie.

Casablanca Vallei

Gelegen 75 km ten noordwesten van Santiago, is de Casablanca Vallei uitzonderlijk bekend om zijn verfijnde druif en wettelijk vastgelegde geografische aanduiding. Net als San Antonio, heeft de Casablanca Vallei onlangs verschillende wijnhuizen geopend.

  • Casablanca Vallei heeft een koeler klimaat waardoor het gunstig is voor regenval. Deze regenval maakt de witte wijn die in de regio wordt geproduceerd bijzonder goed.
  • De witte wijn die in deze streek wordt geproduceerd is extreem dik en je kan dit zeker gaan mengen met verschillende andere wijnen en dranken.

Elqui Vallei

Elqui Vallei ligt in het zuidelijke puntje van de Atacama-woestijn. Net als de San Antonio Vallei en Casablanca Vallei heeft ook de Elqui Vallei onlangs verschillende wijnhuizen geopend. Eén van de meer unieke eigenschappen van de Elqui Vallei is dat de regenval hier niet meer dan 3 centimeter per jaar bedraagt. Deze woestijnachtige toestand maakt de Elqui Vallei niet enkel een geweldige optie voor rode wijn, maar ook voor de Sauvignon Blanc die in deze regio groeit. Er zijn veel specialiteiten in de Elqui Vallei die vergelijkbaar zijn met de San Antonio Vallei.

Tot Slot:

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om alles te ontdekken wat je moet weten over de beste 5 wijnregio’s die je kan bezoeken in Chili.

https://www.autoprio.nl