INSIG
Image default
Auto's en Motoren

Met een mobiele lader voor elektrische auto’s heb je altijd een volle accu

We zitten met een enorme klimaatcrisis. De hoeveelheid CO2 in de lucht zorgt voor de opwarming van de aarde. Gelukkig kunnen wij daar zelf wat aan doen. Minder (onnodige) spullen kopen, maar ook de keuze maken voor een elektrische auto in plaats van een benzine auto. Een elektrische auto stoot tijdens zijn levensduur minstens 60 procent minder CO2 uit dan een gewone benzine auto.

Maar dan hoor ik u denken: een elektrische auto, heb je daar geen speciale laadpalen voor nodig? En zijn deze wel overal te vinden? Deze laadpalen komen op steeds meer plekken in Nederland en de rest van Europa, toch zijn er nog genoeg plekken waar laadpalen voor elektrische auto’s dun gezaaid zijn. Of de algemene laadpaal bij u in de buurt is steeds in gebruik.

Maar nu is er een oplossing: de mobiele lader. Maar wat is een mobiele lader? En wat kost het om zo’n lader aan te schaffen? En waar koopt u de mobiele lader? In dit artikel vertellen we het u. Zo heeft u altijd een volle accu!

Wat is een mobiele lader?

Het antwoord is heel simpel: een mobiele lader is een lader voor uw elektrische auto die u gewoon op het stroomnet (220V-230V) kan aansluiten. Dus als u een stopcontact in de buurt heeft, kunt u uw auto eenvoudig opladen. Belangrijk is wel dat u het stopcontact beveiligd en zorgt dat stoppen niet door kunnen slaan. Met een nachtje aan de lader is de gemiddelde elektrische auto al ruim voldoende opgeladen. Het is goed om te weten dat een mobiele lader beveiligd is tegen overspanning en onderspanning.

Er zijn laders te koop van type 1 (aan beide kanten zit een vergelijkbare stekker) en type 2 (hier zit maar aan één kant een stekker. Welke u nodig heeft hangt af van of u een auto met type 1 aansluiting heeft of er eentje met een type 2 aansluiting.

Kosten van een mobiele lader

De kosten van een mobiele lader variëren van zo’n 200 euro tot 400 euro, afhankelijk welk type je nodig hebt. De kosten voor een vaste laadpaal thuis zijn vergelijkbaar, maar deze heeft u dan niet altijd bij de hand.

Accu-machine.nl

Bij Accu Machine vindt u verschillende mobiele laders tegen scherpe prijzen! Ook voor andere acculaders(voor bijvoorbeeld gereedschap of een elektrische fiets) of accu’s, kunt u bij ons terecht. Neem gerust een kijkje op onze website.

Plaatst u uw bestelling voor 17.00 uur? Dan heeft u deze de volgende dag in huis!