INSIG
Image default
Auto's en Motoren

Hoe laadt u uw elektrische of hybride auto op met een mobiele oplaadkabel?

Als u uw elektrische of hybride auto wilt opladen zonder dat u een laadstation nodig hebt, kunt u een mobiele laadkabel gebruiken. Dit is een geweldige oplossing als u uw auto overal wilt kunnen opladen. Er zijn verschillende soorten mobiele laadkabels, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw behoeften. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten mobiele laadkabels en hoe u ze kunt gebruiken.

Een mobiele laadkabel type 2 met een standaard stekker, ook wel schuko-stekker genoemd, kunnen in elk standaard stopcontact gebruikt worden. Dit zijn de meest voorkomende soorten mobiele oplaadkabels. Daarnaast zijn er mobiele laadkabels met een power plug, die ook wel Cee plug genoemd wordt. Deze stekkers worden meestal gebruikt in industriële omgevingen of voor RVs en campers.

Mobiele laadkabels zijn er in verschillende lengtes, dus is het belangrijk de juiste lengte voor je behoeften te kiezen. De meest voorkomende lengte van mobiele oplaadkabels zijn 5 meter.

Bij het kiezen van een mobiele oplader moet je ook letten op het amperage. De meeste elektrische auto’s hebben minimaal 16 ampère nodig om op te laden. Als een algemene regel, hoe hoger het amperage, hoe sneller je auto zal opladen.

Er zijn veel verschillende mobiele laadkabels op de markt, dus het is belangrijk je onderzoek te doen om de juiste voor je te vinden. Zorg ervoor dat je een mobiele oplader kiest die compatibel is met je auto en die de functies heeft die je nodig hebt.

https://www.voldt.nl/mobiele-laadkabels