INSIG
Image default
Energie

Elektricien Hilversum 035: pech met elektra

Elektriciteit is overal in en om onze huizen. Daarom is het van groot belang dat alles goed blijft werken. Stroomuitval is vervelend en kan wel eens voorkomen. Wanneer de stroom uitvalt is het handig om eerst een kijkje te nemen in de meterkast om te zien of alle stoppen nog goed staan. Gelukkig is het zelf op te lossen, maar het is wel belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Wanneer je twijfelt, bel dan altijd een elektricien, Elektricien Hilversum 035 is 24/7 bereikbaar.

Wat te doen bij stroomuitval

Wanneer een stop er uit ligt moet deze weer goed gezet worden. Voordat je dit doet is het handig om te weten welk apparaat de stroomuitval veroorzaakte. Als je weet welk apparaat de stroomstoring veroorzaakte moet je eerst de stekker uit het stopcontact halen voordat je de stop weer omhoog schuift. 

Weet je dit niet weet, moet je alle stekkers van de apparaten die aangesloten zijn op die groep eruit halen. Om erachter te komen welk apparaat het is geweest moet je de stekkers van de apparaten weer in het stopcontact doen en in de gaten houden bij welk apparaat de stop er uit gaat.

Kortsluiting voorkomen

Kortsluiting kan gebeuren, maar is te voorkomen. Check regelmatig de kabels van je apparaten. In de meeste huizen kun je verlengsnoeren vinden, het is zeer belangrijk om deze goed uit te rollen wanneer je ze gebruikt. Elektrische apparaten zoals broodroosters, televisies en wasdrogers zijn vatbaar voor stof. Het is daarom goed om deze stofvrij te houden. Wanneer je apparaten niet meer gebruikt kun je het beste de stekkers uit het stopcontact halen. Maar haal ze wel goed uit het stopcontact, het kan zijn dat wanneer je ze er vluchtig uithaalt je de kabel beschadigd. Haal daarom het apparaat altijd bij de stekker uit het stopcontact en niet aan de kabel.