INSIG
Image default
Eten en drinken

Drievoudig Gepofte Aardappel

Ingrediënten:

Ingrediënten: Aardappelknoedels

  • 600 gram driedubbele aardappelen
  • Zout voor het koken en bakken van aardappelen
  • 550 gram ricotta
  • 150 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 2 hele eieren
  • 2 eidooiers
  • 10 gram zout
  • 100 gram bloem voor alle doeleinden

Ingrediënten: Montage

  • Plantaardige olie om te frituren
  • 120 gram Aardappelknoedels (8 knoedels; zie recept)
  • Zout, naar smaak
  • 150 gram crème fraîche
  • 65 gram witte cheddar kaas, versnipperd, verdeeld
  • 50 gram spekreepjes, gekookt in reepjes en fijngesneden
  • 20 gram lente-uitjes, in plakjes
  • 2 4 1/2-inch aardappelschillen, gebakken

Lees ook: Verhouding boerenkool met aardappelen

Routebeschrijving:

Routebeschrijving: Aardappelknoedels

  1. Sudder de aardappelen in gezouten water op middelhoog vuur tot een vork de aardappelen net begint te doorboren maar de binnenkant nog steeds rauw is, ongeveer 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 350 ° F. Plaats voorgekookte aardappelen op een rooster of bedje van zout en bak tot de aardappelen volledig gaar zijn en gemakkelijk kunnen worden geplet wanneer ze zachtjes worden geperst (eigenlijk te gaar maar niet uitgedroogd), ongeveer 30 minuten.
  3. Schil de aardappelen en rijst ze vervolgens in een kom.
  4. Meng in een aparte kom de ricotta en Parmezaanse kaas. Voeg de hele eieren, dooiers en zout toe; goed mengen.
  5. Voeg voorzichtig de aardappel toe en zorg ervoor dat u het mengsel niet samendrukt.
  6. Spatel de bloem erdoor tot het deeg samenkomt. Werk niet te veel.
  7. Dek af in plasticfolie en koel tot het deeg is gestold, ongeveer 30 minuten.
  8. Rol het deeg lichtjes in 8 ballen (elk 15 gram). Zet de balletjes 20 minuten in de koelkast.
  9. Breng een pan water aan de kook op middelhoog vuur en blancheer de aardappelknoedels tot ze drijven, ongeveer 3 minuten. Zodra de dumplings drijven, laat je ze nog 2 minuten sudderen.
  10. Breng de gekookte dumplings over in een ijsbad om af te koelen en op te stijven, laat uitlekken en dep ze droog.

Routebeschrijving: Montage

  • Verhit olie tot 350 ° F in een diepe pan met zware bodem en frituur dumplings tot ze goudbruin zijn, 3 tot 5 minuten.
  • Breng de dumplings op smaak met zout en combineer ze in een sauteerpan met crème frache; kook op middelhoog vuur tot het is opgewarmd. Voeg 30 gram kaas toe en roer tot het gesmolten is.
  • Meng spek en lente-uitjes tot ze gecombineerd zijn en doe het mengsel dan in een kleine (1/4 kwart gallon) gietijzeren pot.
  • Bedek met de resterende 35 gram kaas en plaats onder de grill op hoog ingesteld tot de kaas erop gekarameliseerd is, 2 minuten, of plaats in een houtoven of standaardoven op 350 ° F gedurende 10 minuten.
  • Garneer met gebakken aardappelschillen en serveer.

Opmerking:

De beste en nieuwe aardappelen vind je bij Aardappelshop online.