INSIG
Image default
Aanbiedingen

Drie essentiële Usenet-onderdelen

Als jij succesvol gebruik wil maken van Usenet, zul je verschillende onderdelen nodig hebben om dit te doen lukken. Zonder deze onderdelen kan jij namelijk niet mee doen aan de volledige Usenet-ervaring. In deze blog zullen wij deze drie onderdelen uitlichten, en vertellen waarom deze zo essentieel zijn. 

  1. Provider

Usenet is opgebouwd in verschillende nieuwsgroepen. Een enkele nieuwsgroep staat voor een bepaald onderwerp. Dit kan van alles zijn: van jazz, naar panda’s, naar politiek. Voor elke interesse is er een nieuwsgroep te bedenken. Op deze nieuwsgroepen kan je bestanden downloaden, en het onderwerp discussiëren. Maar, om dit te doen heb jij een provider nodig. Deze bieden het gebruik van een nieuwsgroep aan. De kosten van een provider zijn gelukkig niet heel hoog, dus jij kan nog steeds vrij goedkoop gebruik maken van Usenet.

  1.  NZB

Wanneer je via Usenet een bestand wilt downloaden, begint dat bij een NZB. Op Usenet staan downloaden niet als één bestand opgeslagen, maar als allemaal losse deeltjes. Met een NZB maak jij het mogelijk voor jezelf om deze deeltjes samen te brengen tot één geheel bestand, zodat jij het bestand kan downloaden. Als jij geen NZB hebt, is het onmogelijk om dit te doen en kan je alleen maar discussiëren via Usenet.

  1. Client

Het laatste essentiële onderdeel van Usenet zijn Usenet Clients. Nadat een NZB de bestandsdelen heeft samengevoegd en klaar heeft gezet voor een download, heb jij namelijk nog een onderdeel nodig dat de download voor jou kan uitvoeren. Dit onderdeel noem je een Usenet Client. 

Er zijn veel verschillende soorten Clients, die allemaal net wat anders aanbieden dan hun concurrenten. Ben jij benieuwd naar wat er zoal mogelijk is voor jou op het gebied van Usenet Clients? Neem dan eens een kijkje op de website van ViperNews! Zij hebben een duidelijk overzicht van verschillende Usenet Clients, met daarbij informatie over wat de verschillen hier tussen zijn. Zo vind jij de perfecte Client voor jouw Usenet-gebruik en kan je alle bestanden downloaden die je maar wil downloaden. Kom jij er niet helemaal uit over welke Client het meest geschikt is voor jou? Neem dan contact op met één van de specialisten van ViperNews; deze zullen je maar al te graag helpen. 

 

 

https://www.vipernews.com/nl/