INSIG
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe een haartransplantatie procedure werkt

Dit is hoe een haartransplantatie procedure werkt 

Wanneer je te maken krijgt met haarverlies, kan dat een behoorlijke domper zijn. Wanneer je hier last van hebt herken je vast en zeker het gevoel van onmacht en merk je dat het wel degelijk een impact heeft op je zelfvertrouwen. Het vervelende van alles is dat je er (bijna) niks aan kunt doen en je moet toekijken hoe je haar alsmaar dunner wordt of hoe die kale plek alsmaar groter wordt. Je zou op den duur zelfs kunnen overwegen om je haar maar gewoon af te scheren. Hoewel een kale kop bij sommige mannen erg charmant staat is deze ‘coupe’ niet voor iedereen een succes. Gelukkig is er door de jaren heen een prachtige techniek ontwikkeld om jouw haargroei weer op het oude peil terug te brengen; de haartransplantatie. Maar hoe werkt dit eigenlijk in de praktijk? Hoe ziet de behandeling eruit en naar welke kliniek moet je gaan? In deze blogpost lopen we je door het proces van een haartransplantatie zodat je het beter begrijpt!

Wat is een haartransplantatie precies?

Als je erover nadenkt, is een haartransplantatie een heel eenvoudige procedure. Er worden gezonde haarfollikels gewonnen; dit gebied van de hoofdhuid wordt ook wel het “donorgebied” genoemd. Deze haarzakjes worden vervolgens getransplanteerd (overgebracht) naar het gebied van de hoofdhuid waar de haarzakjes niet meer functioneren. Binnen enkele dagen hechten de gezonde haarzakjes zich aan het nieuwe gebied en groeien ze vrolijk verder. Binnen 6 tot 12 maanden zie je het uiteindelijke resultaat en geniet je weer volop van een volle haardos.

Twee verschillende benaderingen

In Nederland worden momenteel twee soorten transplantaties uitgevoerd. Dit zijn dan ook gelijk veiligste en populairste technieken die op dit moment wereldwijd worden uitgevoerd. Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE) zijn de twee procedures waar we het over hebben. 

FUT is de meest toegepaste behandeling onder Nederlandse patiënten. Bij deze procedure wordt een strook huid van het achterhoofd verwijderd. Deze huid strook bevat de gezonde haarzakjes die nodig zijn voor nieuwe haargroei. De haarzakjes uit dit strookje worden vervolgens getransplanteerd naar het kale deel van de hoofdhuid.

De FUE-techniek is een relatief nieuwe techniek waarbij de haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied worden gehaald zonder huid te verwijderen. Deze techniek is zal qua haartransplantatie kosten wat hoger liggen en duurt ook iets langer. Maar omdat er geen open wond is, is er weinig tot geen risico op littekens of infecties.

Beide behandelingen zijn tijdrovend wat maakt dat er vaak meerdere sessies nodig zijn om alle gewenste follikels te transplanteren. De nieuwe follikels worden ingebracht via kleine verdovende incisies. 

 

https://www.zantmankliniek.nl/