INSIG
Image default
Verbouwen

De inzet van een BIM specialist kan de werkveiligheid verhogen

BIM is de afkorting van Bouw Informatie Modellering: een werkmethodiek die in de bouwsector in toenemende mate wordt toegepast. Alle elementen van alle deelnemende partijen zijn er, samen met hun specifieke informatie, in opgenomen. Denkt u bijvoorbeeld aan de afmetingen van een element, maar ook aan kenmerken als brandveiligheid. Door een BIM specialist in de arm te nemen, kunnen ontwerpfouten grotendeels worden voorkomen en ontstaat er een betere Arboveiligheid.  

Virtuele inspectie verhoogt de veiligheid

Een belangrijk voordeel van het inschakelen van een BIM specialist voor het vervaardigen van een dergelijk virtueel 3D-model is dat alle aan het bouwproject deelnemende partijen het model kunnen bekijken en zorgvuldig kunnen inspecteren. Zaken die niet overeenkomen en belangrijke fouten kunnen zo in een vroeg stadium worden geïdentificeerd. Dit levert een hogere kwaliteit, maar – net zo belangrijk – een hogere veiligheid op.

Begeleiding van A tot Z

Of u nu een projectontwikkelaar, aannemer, architect of particulier bent die op zoek is naar een BIM specialist, op Ingenieursbureau List kunt u altijd vertrouwen. Het bureau heeft jarenlange ervaring op het gebied van bouwtekeningen en constructieberekeningen en is expert op het gebied van Bouw Informatie Modellering. De expert biedt u een totaalpakket, waardoor u van A tot Z in dit proces wordt begeleid. Of het een nieuwbouw-, uitbreidings- of renovatieproject betreft, speelt daarbij geen rol van belang. De medewerkers van Ingenieursbureau List zijn van alle markten thuis.

Een compleet pakket voor elk denkbare project

Het ingenieursbureau heeft in de loop der jaren een ruim klantenbestand opgebouwd. Het heeft onder andere met projectontwikkelaars, aannemers, architecten, woningcorporaties en particulieren samengewerkt aan projecten van de meest uiteenlopende omvang. Ook op bouwkundig vlak kan de in Zaandam gevestigde expert u van dienst zijn. Binnen het team heeft elke medewerker zijn eigen specialisatie, waardoor er bij elke opdracht een compleet pakket kan worden aangeboden. Schroom niet om contact op te nemen om uw wensen te delen met dit bedrijf.

https://www.bureaulist.nl/