INSIG
Huishoudelijk

Waarom zou je veranderen naar sloten zonder sleutels

De vooruitgang op het vlak van technologie heeft voor ons inderdaad het leven comfortabeler gemaakt. Of het nu thuis is of op kantoor, overal is de technologie aanwezig. Zelfs de beveiliging van wat we bezitten kan aanzienlijk verbeterd worden door geavanceerde beveiligingssystemen te gebruiken, en een daarvan is het gebruik van sloten die geen sleutels meer behoeven. Beveiliging is immers de laatste tijd een hot item geworden, omwille van het toenemend aantal misdaden dat in onze maatschappij gebeurt. We moeten alles achter slot en grendel houden en we sleuren een hele ris aan metaal met ons mee, waar we ook gaan. Daarom zijn sloten die geen sleutels behoeven interessant.

Hoe werkt nu een slot zonder sleutel? Wel, het mechanisme hier achter bestaat uit een combinatie van codes zowel als het lezen van vingerafdrukken die het mogelijk maakt om de eigenaar te herkennen. En dus moet je je geen zorgen maken om die hinderlijke bos sleutels die je overal zou moeten meesleuren. Als je aan de andere kant een eigen kantoor hebt, zou je dus ook niet aan elke werknemer een eigen sleutel moeten geven. Op die wijze kun je heel wat geld en tijd besparen. Er zijn twee verschillende systemen van sloten zonder sleutels voorhanden. Het ene vereist de invoering van een willekeurige code, en het andere gebruikt een kaartsysteem. Veel hotels gebruiken dit kaartsysteem of dergelijke om de toegang tot de kamers te voorzien. Neem voor meer informatie contact op met een vakbekwaamde slotenmaker.

Neem nu de situatie waarin je een vreemde arbeider in je woning moeten binnenlaten om een klus te klaren. Als je niet thuis bent, zul je hem een sleutel moeten geven, en hij kan die gemakkelijk laten kopiëren. Het zal inderdaad een tijdrovende en een dure zaak worden als je nadien de sleutels en de sloten dient te vervangen. Als je echter over een slot beschikt die geen sleutel nodig heeft, kun je eenvoudigweg de code veranderen om jouw beveiliging te verzekeren, ook al heb je hem een code moeten geven om binnen te komen. Ben je gehaast en heb je geen tijd te verliezen, dan kun je gewoon de deur achter je dichttrekken als je vertrekt, want je hebt enkel je pinnummer nodig om weer binnen te kunnen. En eigenlijk is het wel geruststellend te weten dat, als er geen sleutels nodig zijn, er ook geen sleutelgaten meer aanwezig zijn, waarbij de kans op het gebruik van slagsleutels geëlimineerd wordt.

Als je eraan denkt om sloten te laten installeren zonder sleutels, zoek eens op Rotterdamse slotenmakers om kennis te maken met kwaliteitsvolle beveiligingssystemen die jou zullen toelaten om je comfortabel te voelen waar je ook gaat.