INSIG
Image default
Dienstverlening

Welke verf is het best voor muren schilderen?

Wil je je huis of tuin opknappen met een nieuwe verflaag? Of misschien moet er een hele muur geschilderd worden. Dan is het belangrijk om de juiste verf te kiezen. Er zijn heel wat verschillende soorten verf op de markt, maar welke is nu precies geschikt voor muren schilderen? In dit artikel leggen we het allemaal uit! Liever niet zelf schilderen? Huur dan een schilder in!

Welke verf voor welke muur?

Als je muren gaat schilderen, is het belangrijk om te weten welke verf je moet gebruiken. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten verf op de markt. Zo is er bijvoorbeeld latexverf, alkydverf of siliciumverf. Welke van deze drie soorten verf je moet gebruiken, hangt af van het soort muur waar je aan het werk bent.

  • Latexverf is een watergedragen verfsoort en wordt veel gebruikt voor het schilderen van muren. Latexverf is makkelijk aan te brengen, droogt snel en is ademend. Dit maakt de verfsoort geschikt voor binnenmuren die niet veel vuil opnemen.
  • Alkydverf is een oliegedragen verfsoort en wordt vaak gebruikt voor het schilderen van buitenmuren of muren in ruimtes waar veel vuil op kan komen, zoals keukens of badkamers. Alkydverf is makkelijk aan te brengen en heeft een goede dekking, maar droogt langzaam.
  • Siliciumverf is een siliconenhars-verfsoort die veel gebruikt wordt voor het schilderen van muren in ruimtes waar veel vuil op kan komen, zoals keukens of badkamers. Siliciumverf is makkelijk aan te brengen, heeft een goede dekking en is waterbestendig.

De voordelen aan een schilder inhuren

Als je muren gaat schilderen, is het belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen. Maar het is niet alleen belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen, je moet ook weten hoe je de verf moet aanbrengen. Als je niet weet hoe je verf moet aanbrengen of je wilt gewoon niet zelf aan de slag, dan kan je altijd een schilder inhuren. Een schilder weet precies welke soort verf hij moet gebruiken en hij weet ook hoe hij de verf moet aanbrengen.

Het inhuren van een schilder heeft dus heel wat voordelen. Zo hoef je zelf niet aan de slag en ben je zeker dat je muren goed geschilderd worden.