INSIG
Image default
Media

Kan The Masked Singer de Televizier ring winnen?

De Televizier ring is misschien wel de grootste televisieprijs van Nederland. Het is voor programma’s dan ook een eer om deze te winnen. Bovendien is het ook erg belangrijk. Daarom is het ook goed om te weten wat de kansen van The Masked Singer zijn om deze prijs te winnen. Kan het geliefde programma de concurrenten verslaan? En hoe werkt dat dan precies? Op deze plek kan je alles te weten komen over de kansen om de verkiezing te winnen.

Wildcard voor de Ring

In de laatste voorronde is bekend geworden dat The Maskeed Singer kans maakt om de Televizier ring te winnen. In deze laatste voorronde werden nog 5 programma’s toegevoegd met een zogenaamde Wildcard. Naast the Masked Singer waren dat Het Verhaal van Nederland, Heel Holland Bak, Het Jaar van Fortuyn en Dirty Lines. Samen met 20 programma’s die eerder ook al genomineerd waren strijden deze 25 televisieprogramma’s nu om de prijzen. Dit zal vanaf 16 augustus in een verkiezen gebeuren.

Gekozen door de organisatie

Dat The Masked Singer is toegevoegd is op zich best bijzonder te noemen. De eerste 20 programma’s werden door kijkers aangedragen. De laatste vijf programma’s worden echter altijd door de vakjury toegevoegd. Dit betekent dus dat de kenners van televisie menen dat deze vijf programma’s bij de beste die Nederland te bieden heeft horen. Daarom krijgen zij een zogenaamde wildcard. Een kans om de prijzen te winnen, ook al waren ze eigenlijk niet genomineerd in de eerste plaats.

Kansen om te winnen?

Hoe groot de kans om te winnen is, is nu nog niet te zeggen. De kans is eigenlijk 1 op 25 en het zal van het kijkerspubliek afhangen wat zij het beste programma vonden. Het is wel zo dat een programma net zo lang mag blijven meedoen tot het een keer gewonnen heeft. Dat betekent dus dat wanneer The Masked Singer dit jaar niet zou winnen, er volgend jaar een nieuwe kans zou liggen. Er is dus best een kans dat het programma ergens in de komende jaren een keer de Televizier ring kan gaan winnen.