INSIG
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over een olijfboom

Een olijfboom heeft een unieke, exotische uitstraling. Dit vrolijke boompje zorgt voor sfeer in iedere tuin. Kleine groen/grijze blaadjes van de olijfboom brengen een soort rust met zich mee. Oorspronkelijk komen de olijfbomen uit het zuiden van Europa. Daar is het natuurlijk een stukje warmer dan hier en daarom vertellen wij je meer over de olijfboom!

 

Een ware toevoeging aan je tuin

Voordat je overgaat tot de aankoop van een olijfboom is het verstandig om alvast over bepaalde dingen na te denken. Zo kunnen olijfbomen bijvoorbeeld erg groot worden. Denk dus goed na over waar het boompje komt te staan. Het kan fijn zijn om een plattegrond van jouw tuin te maken. Zo kun je goed zien waar er ruimte is voor welke bomen en planten. Een olijfboom heeft veel zon en water nodig. De boom met voorkeur op een zonnige standplaats. Zorg er ook voor dat de grond altijd licht vochtig is. 

 

De olijfboom snoeien

Na de wintermaanden wordt een olijfboom vaak gesnoeid. Het beste is tussen de maanden maart en april. Als je de olijfboom ieder jaar op de juiste manier snoeit, geef je hem de kans om erg oud te worden. Vaak beginnen olijfbomen in april alweer te bloeien. Door op het goede moment te snoeien, is hij maar een korte tijd kaal. Bij het snoeien moet je er op letten dat je alleen dode takken en bladeren weghaalt. 

 

Olijven aan de boom

Als je een olijfboom hebt aangeschaft, moet je niet teleurgesteld zijn als er geen olijven aan groeien. Het kan namelijk wel vijf jaar duren voor die gaan groeien! Olijven zijn vruchten, je kunt het dus vergelijken met appelboompje. Die gaat ook pas na een aantal jaar bruikbare vruchten dragen. Aan het eind van mei is de kans groot dat er weer blaadjes aan de olijfboom groeien. Alleen na het snoeien is de boom dus even kaal, de rest van het jaar heeft deze gewoon blaadjes. Je kunt je eigen olijfboom kopen bij My Palmshop!

 

https://www.mypalmshop.nl/