INSIG
Auto's en Motoren

Wel of geen automaatbak spoelen, dit zijn de voor en nadelen

De automaatbak spoelen is een zeer goed onderhoudsproces. Tijdens dit proces wordt de olie in een automaat vervangen door verse olie met een reinigingsmiddel die al het vuil en slib uit de automaat haalt. Hierdoor gaat uw automaat beter presteren en ook langer mee. Er zijn nog meer voordelen van het spoelen van een automaatbak.

Efficiëntie

Als het om efficiëntie gaat dan is het spoelen van de automaatbak de beste optie. De spoeling duurt ongeveer 30 tot 90 minuten. Met de behandeling wordt 95% van de oude vervuilde olie vervangen door verse nieuwe olie. De gehele automaatbak wordt gereinigd, dus ook de koeler, leidingen, etc. 

Presteert beter

De versie nieuwe olie brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat er geen sprake is van overmatig slippen, waardoor er minder warmte wordt ontwikkeld binnen de automaat. Op zijn plaats zorgt dit weer voor beter schakelgedrag en ook een lager brandstofverbruik. Met het spoelen van uw automaatbak komt u zelfs nog dicht bij een automaat die functioneert als fabrieksnieuw.

Slijtage

Tijdens het rijden wordt de olie oud en vervuild, waardoor de opname van vocht en de viscositeit van de olie minder wordt. Daarnaast slijt de automaat ook tijdens het rijden. Hierdoor gaan er allemaal kleine deeltjes ijzer in de automaatbak zitten. Als de bak wordt gespoeld, zorgt dit ervoor dat al het vuil en de ijzerdeeltjes worden verwijderd en de oude olie wordt vervangen. De slijtage neemt dan een stuk af. 

Verkleint het risico

De automaat is natuurlijk een belangrijk deel van de auto. Er kunnen klachten ontstaan en deze zijn ongewenst. Door het spoelen van de automaatbak wordt dit risico vele malen minder. Als u al problemen ervaart, kunt u deze verhelpen door de automaatbak te spoelen. Als u niet regelmatig spoelt, kan dit voor ernstige klachten zorgen. 

Professioneel

De behandeling wordt natuurlijk door echte professional uitgevoerd. Zo krijgt u de beste service en resultaat en de kleinste kans op complicaties. In het kort, het spoelen van uw automaatbak heeft heel veel voordelen en zorgt voor het beste resultaat. Nadelen zijn er dus eigenlijk niet.