INSIG
Image default
Vakantie

Wat te doen tijdens een vakantie in Slowakije

Ben je een vakantie aan het plannen en ben je opzoek naar activiteiten Slowakije? De meeste mensen denken niet zo snel aan dit land als bestemming voor hun volgende vakantie. Echter heeft Slowakije vele mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat dit nog geen enorme toeristische trekpleisters zijn. Daardoor geniet jij van rust en de prachtige omgeving tijdens activiteiten Slowakije. Hier lichten we een lijst toe wat er te doen is. Zo hoef jij je geen moment te vervelen. Wist je bijvoorbeeld dat er in dit land veel cultuur en historie te vinden is? Het is daarom de perfecte bestemming voor liefhebbers.

De geschiedenis van Slowakije ontdekken

Ook al is het land niet erg gekend voor vakanties onder de Nederlanders, het heeft een rijke geschiedenis. Wanneer je hier naartoe op vakantie gaat zijn er vele activiteiten Slowakije te doen rondom deze geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan kastelen met verhalen over bezettingen en overnames. Aanraders zijn het Kasteel van Devin, het Lobovna Kasteel en Sint Egidius Basilica. Ook musea sluiten hier erg goed op aan. Door het hele land zijn musea, kastelen en stadjes te bezoeken. Uiteraard mag Bratislava niet ontbreken. Met een leuke road trip of georganiseerde reis kan je alle activiteiten Slowakije ervaren in een paar weekjes.

Een stedentrip Bratislava

De bekendste trekpleister van Slowakije is de stad Bratislava. Op deze plek zijn vele activiteiten Slowakije te doen. Ook in deze stad ontbreekt de rijke geschiedenis van het land niet. Ontdek de historie, architectuur en cultuur in Bratislava. De bestemming is perfect voor een stedentrip. De prijzen betreffende restaurants, uitgaan en hotels zijn relatief goedkoop. Zeker nu nog niet veel mensen dit land en deze stad ontdekt hebben is het een speciale ervaring. Hier kan je je gerust een aantal dagen of weken vermaken. Activiteiten Slowakije zijn er genoeg. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor de perfecte reis.