INSIG
Image default
Entertainment

Wat is de leukste Rotterdam escaperoom?

Ze zijn er in allerlei soorten en maten en met allemaal thema’s. De laatste jaren behoort de Rotterdam escaperoom tot de meest populaire en meest geboekte groepsactiviteit van nu. En dat is niet voor niks. Je kunt het ook met iedereen beleven en al vanaf een kleine groep mensen. Het is leuk om met je familie te doen, maar zeker ook met vrienden of als vrijgezellenfeest. Daarnaast is het een geliefd uitje voor teambuilding waar bedrijven dankbaar gebruik van maken. In dit artikel vertellen je wat een room de moeite waard maakt.

Rotterdam escaperooms met een thema

Je hebt Rotterdam escaperoom in allerlei variaties en waar je met verschillende groepsgroottes terecht kunt. Het leukste zijn de rooms met een specifiek thema dat tot de verbeelding spreekt. Denk bijvoorbeeld aan een Lab waar experimenten werden gedaan die niet door de beugel konden, of dat je denkt dat je safe bent in een safe house, maar niet heus. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een thema van maken dat je als plot kunt gebruiken. Laat je dus verrassen door de creativiteit van de locaties.

Rooms waarin je echt samen moet werken

De leukste Rotterdam escaperoom is toch het type rooms waar je met samenwerken het meeste bereikt of waar je zonder samenwerking simpelweg de uitweg niet vindt. Dat schept een band en maakt de ervaring nog specialer. Of je nu met collega’s of vrienden of familie probeert te ontsnappen, samen is veel leuker dan alleen. Je maakt er mooie herinneringen met hilarische plotwendingen waar je nog lang over na zult praten. En dat is toch uiteindelijk het doel van zo’n uitje. Dat je er een onvergetelijke tijd van maakt.

Dynamische Rotterdam escaperooms

Als je kiest voor een dynamische Rotterdam escaperoom dan maak je het extra spannend. Dacht je dat je goed op weg was om het mysterie op te lossen en jezelf en je groep te bevrijden van de ellende? Mooi niet, want tijdens de activiteit kan het plot zo maar veranderen en word je op het verkeerde been gezet. Zo ben je weer terug bij af en moet je opnieuw beginnen met je analyse. Never a dull moment in de kamer. Hoe dynamischer hoe leuker, het is net als een boek waarin je moet blijven lezen omdat je wilt weten hoe de ontknoping eruit ziet.

Locaties met verschillende kamers

Veel soorten Rotterdam escaperoom hebben verschillende kamers die allemaal een andere oplossing vragen. Dat is leuk als je echt fan bent. Dan kun je steeds een nieuw thema ontdekken en ontrafelen. En als je met een grotere groep gaat kun je verhalen uitwisselen over de ervaring in de escape room en maak je elkaar nog nieuwsgieriger naar de andere kamers. Er is altijd iets te ontdekken in de escape activiteiten. Zo kun je ook meerdere rondes doen met je groep zodat je verschillende thema’s op een dag ervaart en je analytische brein aanzet op probleemoplossend vermogen.