INSIG
Woning en Tuin

Waarom schuifpuien in deze tijd van het jaar een must-have zijn

Er zijn nog niet zo heel veel mensen die schuifpuien hebben laten monteren in hun woning, al hoewel, de trend lijkt steeds meer op te komen, in mijn netwerk zijn er veel mensen die bijvoorbeeld Schipper Ede inschakelen om schuifpuien te laten plaatsen. Maar waarom doen mensen dit eigenlijk? Aan de hand van deze vraag schrijf ik deze blog, veel mensen vragen zich af wat nu precies de voordelen zijn van schuifpuien en blijven daarom bij hun smalle, krappe achterdeuren. Misschien zijn er mensen die deze blog lezen en eigenlijk geen flauw benul hebben wat schuifpuien nu eigenlijk zijn, voor deze mensen zal ik het begrip een keer kort uitleggen; schuifpuien zijn lange glazen deuren, de schuifpui kan opengeschoven worden zodat er een brede doorgang ontstaat, de meeste mensen gebruiken een schuifpui niet als voordeur, maar als deur tussen achtertuin en woonkamer of soms keuken.

De voordelen van schuifpuien

Er zijn veel voordelen aan schuifpuien, om maar te beginnen met de ruime doorgang. Doordat de deur tussen achtertuin en woonkamer zo’n vier meter breder wordt is het veel eenvoudig om grote spullen in en uit huis te krijgen, in de meeste woningen zal dit nu gaan via een groot raam op de eerste verdieping, veel moeilijker dus. Bovendien is de grote doorgang ook van grote toegevoegde waarde bij feesten en partijen, als er in de zomer een grote barbecue georganiseerd wordt in de tuin is het lastig om met grote groepen mensen in en uit huis te lopen, schuifpuien verhelpen dit probleem. Bij Schipper Ede is mij ook verteld dat schuifpuien ervoor zorgen dat er veel meer licht het huis in komt, dit is vrij logisch door het glas, maar het zorgt wel voor veel meer vrolijkheid in huis, als het bewolkt is, maar nog meer natuurlijk als de zon schijnt.

Schipper Ede vertelt u meer!

De werknemers van Schipper Ede hebben heel veel verstand van schuifpuien en zijn altijd bereid om u hierover te informeren of adviseren. Bovendien heeft Schipper Ede monteurs in dienst die bij u schuifpuien kunnen komen monteren, dit is namelijk ook puur vakwerk, niet iedereen kan dit.