INSIG
Image default
Meubels

Waarom is een bedhuisje de ideale toevoeging aan de kinderkamer?

De populariteit van een bedhuisje voor de kinderkamer is de laatste jaren sterk gegroeid. Waarom is dat eigenlijk? Wat biedt een bedhuisje dat een normaal bed niet kan bieden? Dit zijn vragen die beantwoord worden in dit artikel. Wil je hier meer van weten? Lees dan zeker verder.

Wat is een bedhuisje?

Een bedhuisje is zoals de naam al zegt een huisje voor op het bed. Dit huisje kan je in veel verschillende soorten kopen of maken. De meeste huisjes hebben nog wel een grote opening zodat je kind makkelijk in het bed kan, en jij als ouder ook makkelijk een verhaaltje voor kan lezen of het beddengoed kan verschonen.

Perfect voor kinderen

Voor kinderen is een bedhuisje ideaal. Kinderen vinden een bedhuisje een fijne plek, omdat het een eigen plek creëert waar hij of zij zich kan terugtrekken. Een eigen plekje is voor een kind erg belangrijk, en een bedhuisje is daar ideaal voor. Verder is een bedhuisje ook vaak knus en gezellig. Dit houdt in dat een kind dit ook echt ziet als zijn of haar huisje en dit ook wil inrichten als een huis. Een bedhuisje is dan ook ideaal om in te spelen met andere kinderen.

Mooie uitstraling

Een bedhuisje kan ook iets toevoegen aan de rest van de slaapkamer. In veel gevallen heeft een bedhuisje een leuke en mooie uitstraling en dat is voor jou en je kind natuurlijk top. Je kan een bedhuisje ook zelf maken en geheel je eigen stijl van het bed maken om nog iets extra’s toe te voegen aan de kinderkamer.

Opbergruimte

Het verschilt heel erg in wat voor een bedhuisje je koop of maakt. Er is namelijk de optie om bedhuisjes te kopen met extra opbergruimte. Extra opbergruimte in de kidnerkamer is altijd lekker meegenomen. Je kind heeft vast veel speelgoed  en andere spullen. Dan is het wel zo fijn om de kinderkamer opgeruimd te houden en dan is een bedhuisje misschien wel een mooie toevoeging.

Duurzaam

Een bedhuisje kan lang mee gaan en is dus niet een investering voor de korte termijn. Een bedhuisje is in veel gevallen gemaakt van sterk en duurzaam materiaal. Ook blijkt dat een huisje voor je bed lang mee gaat bij kinderen. Kinderen blijken dit soort bed lang te willen houden. Verder zijn ook deze bedhuisjes te krijgen in de standaard kinderbed afmetingen, dit betekent ook dat het matras, en beddengoed wat je misschien al hebt in dit bed kan.

Veel verschillende soorten

Er is een groot aanbod in kinderbedden, en ook bedhuisjes. Er zijn veel verschillende stijlen te krijgen, zoals een tipibed of een bedhuisje met een open dak. Voor iedere smaak is wel een bedhuisje te krijgen. Je kan ook kiezen om een standaard bedhuisje te kopen en deze zelf nog te decoreren.