INSIG
Image default
Woning en Tuin

Tips voor verkopen oud goed

 

Als je extra geld nodig hebt en geen lening wilt aanvragen, kan het verkopen van goud de eenvoudigste manier zijn om snel contant geld te ontvangen. Het is echter belangrijk om op te merken dat het omgaan met edelmetalen veel overwegingen vragen om naar te kijken,. Dit betekent dat je de beste deal krijgt nadat je je oude sieraden voor contant geld verkoopt, wat niet altijd gemakkelijk is.

Dus hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het verkopen van goud voor contant geld. Als je ze goed volgt, kun je de beste deal krijgen voor je gouden juwelen.

Begrijp de waarde

Als je de waarde van jouw sieraden wil evalueren, kun je overwegen om te kijken naar het kenmerk en het wegen van de sieraden op basis van het huidige goud tarief.

Zorg ervoor dat je het gewicht in gram kent, bij voorkeur tot een tiende van een gram. Zorg er ook voor dat je de totale waardering van de sieraden van de koper ontvangt voordat je kiest om oud goud te verkopen.

Als je niet blij bent met de deal, kunt je altijd verder zoeken en de volgende optie kiezen.

Kies de beste tijd om te verkopen

Volgens de regel van vraag en aanbod, als een grondstof een hogere investering noodzaakt, zal uiteindelijk de prijs voor die specifieke grondstof stijgen. Evenzo heeft goud de neiging om meer in trek te zijn wanneer de markt aantrekt, omdat het de voorkeur krijgt als de meest veilige investering vergeleken met andere investeringen.

Het is dus belangrijk dat je de staat van de economie beschouwt voordat je besluit om je goud te verkopen

Vergeet niet om te onderhandelen

Als je denkt dat je niet genoeg geld krijgt voor je goud, verlies dan nooit uit het oog dat je altijd de mogelijkheid hebt om over de prijs te onderhandelen.

Inspecteer hoeveel geld er geboden wordt voor goud en controleer de prijzen.

 Krijg de waarde voor het hele item en niet alleen het goud

Als je bereid bent om oude diamanten sieraden te verkopen die zijn aangebracht op een ring, moet je ervoor zorgen dat je de waarde krijgt voor het volledige item.

Veel goudkopers zijn alleen geïnteresseerd in de waarde van het metaal, in plaats van de kostbare stenen. Ze kunnen zelfs de steen verwijderen of weggooien om de sieraden te wegen, waardoor je geld verliest.

Kijk goed rond

Onthoud altijd dat het niet nodig is om met de eerste aanbieding in te stemmen. Kijk om je heen om verschillende biedingen te bekijken die je ontvangt voor je sieraden.

Het enige wat je hoeft te doen, is een bezoek brengen aan een betrouwbare juwelierswinkel om te vragen hoe ze te werk gaan met het kopen van oud goud.

Vaak hebben mensen hebben de neiging goud te verkopen voor contant geld en het is redelijk als je onmiddellijk behoefte hebt aan geld. Maar als klant, zorg er dan voor dat je een goede beurt maakt door deze tips te volgen, zodat je ervan verzekerd bent dat je de beste deal krijgt.