INSIG
Image default
Aanbiedingen

Ondernemen in de huidige tijd – een vloek of een zegen?

Er is toch niks leuker dan je eigen baas te zijn, tenminste dat vindt vrijwel elke ondernemer. Echter is ondernemen niet altijd zo rooskleurig, zoals het op het eerste oog lijkt. Doelen die niet worden behaald, omzet die je misloopt of werknemers die niet goed functioneren. Maar ook op een ander punt hebben veel bedrijven het zwaar te verduren gekregen. Onder andere heeft de coronacrisis een grote impact op vrijwel iedereen gehad, maar ook de ontslagtrajecten hebben in diverse branches een rol gespeeld. Ben je benieuwd in hoeverre een arbeidsrecht advocaat jou als werkgever kan helpen? Dan is deze blog een echte aanrader. 

 

Help je bedrijf er weer bovenop

Wellicht heb je al de keuze gemaakt om je bedrijf te reorganiseren. De reden voor een reorganisatie kan bijvoorbeeld het verlies zijn van een belangrijke, grote opdrachtgever of door veranderende marktomstandigheden. Door de coronacrisis hebben veel verschillende bedrijven al een reorganisatie achter de rug of ze zijn momenteel nog bezig met herorganiseren. Als jij een reorganisatie wilt uitvoeren dan dien je dit goed te plannen en niks aan het lot over te laten. De hulp van een arbeidsrecht advocaat kan wellicht de uitkomst bieden om je goed te begeleiden en te adviseren. Er zijn namelijk behoorlijk veel regels en voorwaarden die aan het herstructureren van een bedrijf zijn verbonden. 

 

Waarmee kan een arbeidsrecht advocaat helpen?

Een advocaat op het gebied van arbeidsrecht kan je helpen met het opstellen van een reorganisatieplan en het in kaart brengen van de juiste personeelsgegevens. Daarnaast is het opstellen van een tijdspad van belang waarin een arbeidsrecht advocaat kan ondersteunen. Verder kan de hulp van pas komen binnen de communicatie met je medewerkers, bijvoorbeeld als er (meerdere) banen op het spel staan. 

 

Ontslag van een werknemer

Wanneer je een werknemer wilt ontslaan is het raadzaam je door een advocaat op het gebied van arbeidsrecht te laten adviseren. Tegenwoordig is het namelijk lang niet meer zo eenvoudig om een werknemer op staande voet te ontslaan. En ontslagtraject neemt vrijwel altijd een hoop tijd, geld en energie in beslag. Voor het ontslag is een geldende reden nodig die bovendien goed onderbouwd kan worden. Bijvoorbeeld een verstoorde arbeidsverhouding, twee jaar ziekte, disfunctioneren of de reorganisatie van het bedrijf. 

 

Een gezamenlijke oplossing

Om ervoor te zorgen dat er geen rechter aan een ontslagtraject te pas hoeft te komen, is het steeds gebruikelijker om samen met je werknemer een vaststellingsovereenkomst op te stellen. Hierin worden alle afspraken met betrekking tot het ontslag schriftelijk opgenomen. Daarbij is het van uiterst belang dat de belangen van beide partijen worden behartigd. 

 

Schakel de hulp van een arbeidsrecht advocaat in

Ben je op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsrecht? Neem dan eens een kijkje op de website van Hanze Advocaat. Met meer dan 15 jaar aan ervaring zijn zij de expert op het gebied van arbeidsrecht en ontslagzaken.

 

https://hanzeadvocaat.nl/