INSIG
Image default
Aanbiedingen

Deurklinken voor buitendeuren en binnendeuren

Deurklinken hebben een belangrijk functie bij de deur. Met een deurklink kun je een deur makkelijk openen en weer sluiten. Deurklinken hoeven niet alleen functioneel te zijn, maar kunnen natuurlijk ook mooi zijn. Deurklinken zijn er in allerlei maten en soorten en daarom past er sowieso wel iets goed bij je inrichting. Deurklinken zijn namelijk altijd zichtbaar en dan is een mooie stijl net zo leuk. Er zijn deurklinken nodig voor alle soorten deuren in je huis, voor zowel buitendeuren als binnendeuren. Tussen deurklinken voor binnendeuren en buitendeuren kan een verschil zitten.

Deurklinken voor de buitendeuren

Buitendeuren, waaronder bijvoorbeeld voordeuren, achterdeuren en tuindeuren tussen vallen, hebben natuurlijk ook deurklinken. Bij dit soort deuren is een deurklink belangrijk zodat je binnen kan komen en de deur goed af kan sluiten. Meestal is een deurklink voor een buitendeur iets zwaarder en steviger dan een deurklink voor de binnendeuren in je huis. Deurklinken voor buitendeuren draaien voornamelijk om veiligheid en daarom is er vaak minder keuze tussen verschillende soorten deurklinken voor buitendeuren.

Deurklinken voor de binnendeuren

Ook binnendeuren hebben natuurlijk deurklinken. Deze klinken zijn vaak iets lichter en hierbij is het ontwerp een stuk belangrijker dan de functie. Binnendeuren en de deurklinken hierbij zijn vrijwel altijd in zicht en het oog wil natuurlijk ook iets. Bij binnendeuren heb je vaker de keuze tussen verschillende soorten maten en vormen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een vierkante of ronde vorm, een zilveren of mat zwarte kleur en nog veel meer.