INSIG
Hobby en vrije tijd

Nieuwe gordijnen kopen, let op deze tips!

De gordijnen in huis zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van het interieur. Op het moment dat je nieuwe gordijnen wilt gaan kopen zijn er dan ook een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt immers niet dat je na een aantal maanden je gordijnen weer zat bent. Gordijnen zijn namelijk niet goedkoop! Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor tijdens je zoektocht naar gordijnen:

Bonus tip: Wanneer je na een tijdje toch je gordijnen zat bent, overweeg dan eens om je gordijnen te verven. Dit is een makkelijke oplossing om weer nieuw leven in je oude gordijnen te blazen.

Houd rekening met je interieur

Je gordijnen moeten goed bij je interieur passen. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden en goed over na te denken. Stel dat je iemand bent die regelmatig wisselt van kleuren en accessoires is het niet verstandig om een hele specifieke en uitgesproken kleur gordijnen te kiezen. Een neutrale kleur die overal goed bij past is dan een beter idee.

Ga goed rondkijken en neem geen overhaaste beslissingen

Zoals we net al zeiden is het belangrijk om rekening te houden met je interieur, dat is natuurlijk logisch. Probeer ook vooral geen overhaaste beslissingen te nemen. Vaak duurt het toch wel even voordat de gordijnen geleverd worden of op maat gemaakt zijn. Neem dus rustig de tijd en ga vooral veel rondkijken in verschillende winkels voordat je een beslissing neemt. Je wilt namelijk niet dat je er later spijt van krijgt!

Het licht van binnen en van buiten

Houd als laatst ook goed rekening met het licht. Zowel het licht in huis als het licht wat van buiten komt is iets waar je goed over na moet denken. Sommige gordijnen zorgen ervoor dat het echt helemaal donker is terwijl andere gordijnen het licht alleen verminderen.