INSIG
Image default
Zakelijke dienstverlening

Lekker buitenspelen met paarden speelgoed

De kou is aangekomen in Nederland. Iedereen loopt ingepakt met sjaal, muts en handschoenen over straat en we zitten het liefst binnen. Op Wim Hof en zijn aanhang na natuurlijk! We zitten onder een dekentje op de bank en we kijken massaal weer uit na de lente. Sommige mensen kiezen ervoor naar een warm land te reizen voor de winter maar niet iedereen heeft helaas die keuze. Dan maar dromen over de zwoele zomernachten en warme fietsritjes. Heb je jonge kinderen of ben je bijvoorbeeld oom/tante van een peuter? Dan wordt het tijd om alweer na te gaan denken over speelgoed waar de kids zich komende seizoenen weer mee kunnen vermaken.

Wat kan je allemaal doen?

Veel kinderen zitten tegenwoordig binnen te gamen of te scrollen door de telefoon van hun ouders. Een tijdje geleden kwam er een artikel naar buiten dat er in de toekomst zelfs problemen gaan komen in de topsport omdat de jeugd van nu zo weinig beweegt en de kans op overwicht erg toe gaat nemen de komende jaren. Belangrijk dus vinden wij om kinderen te stimuleren om meer te bewegen. Onderstaand een opsomming van buitenactiviteiten:

  1. Paardje spelen. Veel kinderen worden aangetrokken tot de magie van paarden. Je hebt verschillende paarden speelgoed shops waar je speelgoed kan bestellen voor stokpaarden, hobbelpaarden en springhindernissen. Dit is vaak houten speelgoed dat duurzaam en lang te gebruiken is.
  2. Touwtje springen. Je hebt er weinig voor nodig maar dit blijft leuk en ook nog eens intensief! Touwtje springen is iets dat al jaren bestaat en voor competitie en beweging zorgt onder de jeugd.
  3. Verstoppertje. Wij vonden dit zelf vroeger het leukste spel dat er bestond. Lekker in bomen klauteren, in bosjes schuilen en onder geparkeerde auto’s liggen. Zorg ervoor dat je als laatste gevonden wordt en je wint het spelletje, simpel maar leuk!
  4. Voetballen. Voor veel kinderen het leukste teamspel. Je hebt alleen een bal nodig en medespelers en lekker trappen maar. Jongens tegen de meisjes of gemixt, je kan er allerlei varianten op bedenken.
  5. Tefbal. Hier heb je wel een zachte bal, grasveld en lijnen bij nodig, maar als alles eenmaal aanwezig is dan gaan kinderen vaak helemaal los. Gooien, ontwijken, rennen, springen… voor de lichamelijk beweging erg goed.

 

Er zijn nog tal van andere leuke activiteiten en spellen te bedenken, dus neem je kinderen lekker mee naar buiten en laat ze bewegen!